Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

torsdag, juni 10, 2010

Ett annat sätt att kommunicera?

sopbilen
Det är ju inte ofta man har anledning att skriva om sopbilen, men i dag så måste jag nämligen fundera lite… Det finns säkert en sjukt bra förklaring till varför det blivit som det blivit, men tills dess så får jag beklaga mig lite.

I dag när jag skulle gå ut och slänga soporna så slänger jag den första i brännbart, utmärkt…det är ju torsdag så det är tömt. Men sen när jag ska slänga i den andra så är den fortfarande full?! Hallå?! Var det nån mer än soptunnan som var full i morse när soporna skulle tömmas eller? Det är två veckor mellan tömningarna, så de brukar vara välfyllda när det är dags. Men vad f-n är liksom detta? Ska vi ha en full tunna i två veckors tid nu är det tänkt?

Några teorier kring varför det blivit som det blivit, vi börja med de mest skruvade och smått roliga enligt mitt tycke då.

1. Sopgubben anser att vi slarvat med källsorteringen, han markerar således genom att lämna kvar skiten i två veckor. Att knacka på och säga det här till mig var förmodligen inget som de vågade?!

2. Sopgubben var full alternativt bakis, så han tömde den ena och glömde den andra. Vad ska man säga här, jag vet hur det är att vara bakis och ur fas!

(Och nu två mer logiska och tråkiga alternativ)

3. De hade fel bil med sig, bara ett fack och hade ingen möjlighet att tömma komposterbart.

4. De har olika tömningstider för de olika kärlen, något som man missat att informera Mr Andersson om.

Ja, oavsett vilket av de ovanstående fyra alternativ som är det rätta så tänker jag ringa imorgon och be dem köra ut en biljävel enbart för att tömma soporna NYSS! Alternativt är att jag åker och lämnar en påse komposterbart skit vid deras kontor varje dag i två veckor… As if jag skulle orka, men jag kan ju “hota” med det… :)

Inga kommentarer: