Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

torsdag, juni 10, 2010

Lite bilder från kryssen

Vart dåligt med bilder från kryssningen märkte jag... Men ska ge er vad som finns.

Jag har ju åkt några kryssningar genom åren, i mina yngre dagar skulle jag nästan påstå att jag var en expert på allt vad kryssningar var. Kunde alla knep för att ta mig ombord trots att jag inte hade åldern inne. Har åkt allt från sorters också för den delen. 12-, 24-, 36-, 48- och till och med 72-timmars kryssning. Den sista och längsta var en 3-dagaras till Kiel, sjukt minnesvärd resa måste jag säga.


Vad man kan börja med att säga är att saker förändras, en del till det sämre och annat till det bättre. Vi tog bussen från Uppsala för att vara smidiga, nackdelen med detta är att man kom till terminalen i så sjukt god tid. Nu fick vi sitta och häcka i en pisstråkig terminal, utan något drickbart att döva förståndet med. Betrakade casino-personalen från "seven" som var på sin "årliga" resa... :)

Vi började den här kryssningen med att skicka in väskorna i hytten och kasta oss ut på soldäck för att njuta av resan genom skärgården tillsammans med en öl. Träffade Robban (fd Wallbanger-Robban, numera Scandalbeauty.com-Robban) och hans vänner som av en slump råkat landa på samma båt.


Sedan bar det av ned i hytten igen, snygga till oss lite inför a la carten. Vi hade inte den klassiska kryssningsbuffén utan valde att köra en lite mer romantisk middag i en betydligt behagligare miljö.



Sjukt god mat, för att inte tala om utsikten...dels min vackra flicka och solnedgången... Kunde knappast bli bättre. Hade dessutom en pianist som sjöng och spelade. Riktigt trevligt! Passade på att ta hans visitkort, med tanke på det stundande bröllopet... Man vet aldrig vart man kan platsa in honom... ;)


Jag nämnde ju att saker hade förändrats. Här har man nämligen skruvat på några detaljer som sannolikt skrämt bort en hel del gamla inbitna kryssare. Man får nämligen inte köpa sprit på vägen ut från hamn, vilket gör att alla förfester i hytterna var i princip som bortblåsta. Kom lite som en chock, då jag inte visste något om det. Istället "tvingas" man upp till barerna, som faktiskt hade förhållandevis höga priser på öl och sprit. Detta skrämmer ju bort mycket av fylleskräpet, de som blir kvar är dem som fortfarande har råd. Faktiskt en mycket positiv förändring måste jag säga, förutom för plånboken då dvs.

1 kommentar:

Anonym sa...

Finns ju en rätt schyst "barbåt" där man kan ta en öl eller två medan man väntar på båten. Man går längs med hamnen mot Slussen (ligger vid Birka och tar 10 min gång dit). Helt klart värt! Och checkar man in först och sen lägger bagage i förvaringsboxarna så kan man bara knalla på båten sen vid halv sex-snåret med hyttkortet. Ett litet tips bara! Eller om man är snabb till incheckningen så får de första typ ca 50 pers gå upp och sätta sig i caféet.