Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

fredag, december 10, 2010

Fördöm inte stenkastning

Det är en jäkla massa skriverier om den fängslade kvinnan i Iran och hur man fördömer stenkastningen hon ska utsättas för. Ok att det gör det lättare för människor att förstå om man får ett ansikte till händelserna. Men varför inte sätta hårdare press på hela landet vars lagar som endast kan liknas vid en grottmänniskas?

Dessa länder ligger mängder av år bakom i utvecklingen och behöver hjälp, stöd och press från andra länder för att utecklas och anpassas. Enda sättet vi civilicerade kan påverka är att visa att vi inte accepterar medeltida synsätt.

Men nu råkar i det här fallet Iran sitta på 10% av världens alla oljetillgångar, vilket gör att resten av världen likt horor handlar med vilka länder som helst...bara för den där härliga oljan (jaja, naturgas och annat skit också).

Inga kommentarer: