Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

fredag, december 10, 2010

Hur i helvete??? 79 + 15 = 101 kr

En fördom som jag haft är att vissa japaner är lite dummare än andra. Detta är självklart en fördom som inte har något belägg för ska jag vara noga med att poängtera. Anledningen är väl för att de ofta talar dålig svenska och leer oavsett vad man säger.

Idag var jag dock med om något som förstärkte min felaktiga fördo. Problemet var bara att personen som förstärkte fördomen var svensk och jobbade på en sushirestaurang där hon sannolikt hade en japansk chef.

För att du ska förstå vad som gjorde mig irriterad och som förmodligen kommer göra att jag inte kommer tillbaka ska jag förklara.

Vi åkte till AYAKOS för att äta lite sushi till lunch, de har där ett luncherbjudande för 79 krono med 8 bitar lax. Då det är i minsta laget så ville jag istället ha 9 bitar, med andra ord luncherbjudande plus en extra lax. En bit lax kostar 15 kronor. Man behöver nu inte vara kung av matteklassen för att räkna ut att 79+15=94. Tjejen med den japanska arbetsgivaren säger istället 101 kronor, varpå jag frågar vilken typ av mattematik hon avnänder sig av för att komma fram till det?!

Hon svarar med att det är luncherbjudandet som är så pass billigt, som gör att det blir konstigt?! Ehu?! Jaha?! Det billiga luncherbjudandet gör alltså att man HÖJER styckepriset på övriga bitar med 7 kronor?!

Ska väl också förtydliga att jag skiter högaktningsfullt i 7 spänn och även om det varit 14 spänn, men principen att man metodiskt blåser sina kunder TROTS att de påpekar felaktigheterna. Det är principen och den är JÄVLIGT viktig!

Lite senare när jag sitter och äter, bitarna som dessutom är snålt små och fattiga konstaterar jag mitt misstag. Jag hade beställt 9 bitar lax och inte luncherbjudande plus 1 lax. ENORM skillnad tydligen i beställningen och tjejen i kassan hade förmodligen inte ens gått ut grundskolan så vad kan man kräva?

McDonalds-skadad som man är förväntar man sig att kassan räknar ut den billigaste varianten av menyer som man beställer, men inte här inte.

Nej, fy fan! TACK FÖR MIG!