Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

torsdag, september 02, 2010

Ska man skratta eller ska man gråta?

mona
Man kan läsa i dagspressen att Mona tar sitt parti och den rödgröna röran allt längre bort från makten. Samtidigt så läser man om hennes desperata försök att vinna väljare. Det senaste är fan det mest skrattretande någonsin, förmodligen kan det funka på några men vilket jävla klåparsätt att vinna röster?

Man kan läsa i Aftonbladet i dag att Mona Sahlin besöker invandrartäta områden där folk är dåliga på att rösta. Fyra av tio väljare röstar inte i tex Vivalla i Örebro. Hon hotar med Sverigedemokraterna och försöker få dem att rösta, på henne och hennes parti såklart.

Nej du Mona, tack för den här tiden…men nu är nog din politiska karriär över. Let’s dance kanske?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker de är bra, är ju många grupper i samhället som väljer att inte rösta och att få dem uppmärksamma och intresserade är väll inget negativt? Dessutom tror jag att de seriösa partierna med all rätt är rädda att Sverigedemokraterna ska komma in i riksdagen vilket kan skapa problem då de inte besitter den kompetens som behövs för att sitta i regeringsställning.

SD är så inriktade på sina "favorit-frågor" att de verkar glömma vad politik innebär. De försöker förenkla politiken för att locka väljare som inte har den förståelse som ibland krävs för att förstå vad de etablerade politikerna pratar om. Lite som Ny Demokrati fast inte riktigt lika oseriöst, dock enligt min mening farligare.

Jag tycker inte att det är OK med ett parti som vill avskaffa sjukvård för gömda flyktingar (ska vi låta sjukvårdspersonalen stå och titta på när folk dör). Dessutom ska halalslakt och import av halalslaktat kött förbjudas, som om den svenska djurhållningen är så mycket bättre.

Nej, sätt stopp för det här galenskaperna och människoförtrycket innan det är för sent. Jag blir skrämd av att bo i ett land där vi stänger in oss av rädsla för det som är obekant.

Fredrik Envier sa...

Inlägget handlade om Monas sätt att ragga väljare, inte hurvida SD är vettiga eller ej.

Men för att läsa lite mer om vad SD vill tycker jag man bör lägga nån minut på att skumma igenom deras valmanifest:
http://sverigedemokraterna.se/files/2010/09/Valmanifest_2010.pdf

Anonym sa...

Anonym säger att det är väl bra att personer i sk invandrartäta områdena röstar - visst men man borde då kunna förvänta sig lite mer kunskap om samhället och ett större medborgarengagemang än att en sosse kommer dit och talar om bidrag och skrämmer folk med SD innan man lägger sin röst på S. Inte direkt seriös politik att köpa röster. Påminner mer om tredjevärldens mindre upplysta "demokratier". Det är väl inte dit vi vill eller? Och med dessa politiker i åtanke liksom ett flertal andra som gjort sig kända medialt vid olika tidpunkter så skulle det faktiskt förvåna mig storeligen om inte SD:s politiker är både betydligt kunnigare men även mer verklighetsförankrade än flertalet av dem som nu sitter i riksdagen.

Men du säger "SD är så inriktade på sina "favorit-frågor" att de verkar glömma vad politik innebär". Där skulle jag inte uttala mig så tvärsäkert eftersom de hitintills inte släppts fram i någon debatt mer än när ungdomspartierna diskuterat och där måste jag till min förvåning säga att SD gjorde ett mycket seriöst och kunnit intryck om arbetsmarknadspolitik särskilt för ungdom likväl som hälso- och sjukvårdspolitik. Jag vet inte vilka debatter du lyssnat på.

I alla sammanhang, så också inom politiken, är det nödvändigt att olika åsikter finns som kan brytas mot varandra annars dör vår demokrati ut och då är vi illa ute, vilket den faktiskt så smått är på väg att göra redan. Särskilt tydligt blir det om man jämför det politiska debattklimatet i Norge, Finland och Danmark med Sverige. Då ser man kur skrämmande ensidigt och politiskt korrekt Sverige blivit. Ibland kan det vara bra att söka ny kunskap och även försöka tänka själv inte bara anamma vad alla andra säger. Fråga dig - vem säger vad och vilket motiv kan personen ha för att säga så? Fråga dig varför de etablerade partierna och media är så rädda för att SD kommer in i riksdagen? Varför är de inte rädda för att kommunister sitter där. De om några har en mörk historia. Har du någonsin hört hur mycket invandringsindustrin kostar - säg i relation till skolan, sjukvården, äldrevården, försvaret etc, där det hela tiden dras ner på resurser? Politikens uppgift är ju att göra prioriteringar av resurser till olika områden så varför inte här? Så att då bara kalla SD för rasister är att göra det väldigt lätt för sig eftersom man då inte behöver debattera. Och att ha en likvärdig invandring som våra grannländer och övriga europa är väl inte heller rasistiskt. Och att vilja öka bidrag till FNs flyktingorgan vid krisområdena är väl inte heller rasistiskt. Och att vilja att män och kvinnor behandlas lika oavsett religion är det rasistiskt? Att alltid ta upp rasistkortet är att göra det väldigt enkelt för sig.

Jag tror faktiskt att det vore bra för demokratin och hela samhällsklimatet om SD får över 4% oavsett min egen personliga politiska hemvist - mest för demokratins skull.

Anonym sa...

Roligast i det här är att Mona Sahlin förväntar sig att alla "soffpotatisar" är Socialdemokrater, vilket ger mig mer vatten på kvarnen.

Dags att fly landet. En svensk politiker i slöja. Säger som Magnus Uggla - "Jag mår illa".