Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

söndag, september 05, 2010

Lördagskvällen at home

IMG_1288
Tanken var att vi skulle gått ut igår, igen... Lite illa kanske, men vi tänkte kika in det nya stället Fame och eventuellt möta upp Danne och Josefina som var ut och utövade kärlekskonster. Men det fick bli en superb middag hemma istället.

IMG_1287
Enkla men goda Bruschetta till att börja med, drar inte receptet igen då jag dragit det sååå många gånger tidigare. Till varmrätt blev det helstekt oxfilé, grillad i ugn på extremt låg värme under lång tid. Sjukt bra resultat och helt vansinnigt gott. Till detta körde vi potatisgratäng, men istället för bara grädde till så körde vi en blandning av grädde, creme fraiche och dijonsenap tillsammans med salt, peppar och pressad vitlök. Sjukt gott!

Efterrätten var nog det roligaste tillskottet. En sorts jordgubbspanacotta blev det. Gjordes på så vis att man mixar 12 digestivekex i mixer, häller i 75 gram smält smör så man får en sorts sörja. Denna sörja brer man sedan ut i en form med löstagbara kanter och ställer in i kylen en stund. Man värmer på 3 dl grädde, skrapar av och har i en vaniljstång samt 1 dl socker. Lägg 3 gelatinblad i ett fat med kallt vatten. När grädden fått koka upp lite lätt plockar man bort vaniljstången och kramar ur gelatinblanden. Ta av grädden från plattan och blanda i gelatinbladen.

IMG_1290
Ta ca 250 gram jordgubbar, kör i mixern tills de blir en fin puré, blanda i 200 gram färskost(Philadelphia) och mixa lite till. Denna röra blandar du sedan tillsammans med grädden till en fin röra som du sedan häller i formen. Ställ in i kylen ca 3 timmar och sen har du VÄRLDENS godaste efterätt. Try it!

5 kommentarer:

Ida sa...

Mums va gott allting låter, den middagen skulle man varit på minsann :-) Låter som ni hade trevligt. Mums mums, kram till er!

Chrille sa...

oxen ser riktigt rare ut!Är det när rosa färgen försvinner helt som köttet blir medium?

Fredrik Envier sa...

Skulle nog säga att köttet är medium rare. 63 grader i kärnan... ;)

ugg sa...

Efterrätten kallas cheescake :)

Fredrik Envier sa...

Helt korrekt! Receptet kallade denna dock för panacotta eller något sånt, så det följde bara med. Men du har helt rätt, det är ju en cheesecake.