Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

tisdag, februari 23, 2010

BeSafe Izi Kid X3

izikidx3 
Har blivit dags för Sindy att få en ny bilbarnstol, vilket inte är helt gratis när man började titta runt. Det resulterade i att vi började kika på försäkringsbolaget som ger möjligheten att hyra bilbarnstol för en mindre summa i månaden. So far so good! Jag beställde och tänkte inte mer på det, bilbarnstolen man fick var nämligen en högt rankad barnstol i tester, Izi kid. Denna modell finns i två utföranden (om man bortser från x2 och x3) när det gäller fästanordningarna, en utan och en med isofix-fästen. För den som inte vet vad isofix är, så är det fästen i form av öglor som sitter fast i bilens kaross, dessa fäster man sedan bilbarnstolen i. På så vis slipper man fästa stolen med hjälp av bälten, som lätt blir fel. Faktiskt läste jag att den största orsaken till att barn skadas som sitter i bilbarnstolar är felaktigt monterade stolar. Med isofix sitter stolen fast och risken för felmontering är nästintill obefintlig.

Valet var såklart självklart, att vi skulle ha varianten med isofix. När jag ringde IF för att föräkra mig om att jag skulle få rätt variant, så visade sig att de bara hade bältesvarianten, dvs den utan isofix-fästen.

Detta resulterade i att Sindy nu får en sprillans ny Izi kid X3 med isofix-fästen, färgen? ROSA såklart! Det var jag som valde detta?! Fatta hur skev jag blivit av alla rosa färger hemma...rosa färg i vår blåa bil!? Vet inte hur jag tänkte! Nu har Sindy fått två dyra presenter på en och samma vecka, undrar när hon ska lära sig säga TACK!

Och NEJ, det är inte den varianten av stol som blev återkallad för felaktiga bälten, det var bara de första leveranserna av dessa stolar. Det är alltså åtgärdat!

4 kommentarer:

Jeanette sa...

Jätte fin rosa:) Du är så duktig Fredrik. Kan det vara bl.a den nya mattan i vardagsrummet som har smittat dig ;)
Jos ska vara glad som har en man som accepterar, och självmant köper, rosa grejer....

Anonym sa...

Han befinner sig i sthlm vad jag hörde sist :)

Anonym sa...

Är det inte svårare att ta bort fläckar på en rosa jämfört med en svart?

Fredrik Envier sa...

Klart det är det, men så kan man ju inte tänka med allt...