Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

lördag, september 25, 2010

Efterrätt...




Godaste efterrätten ever!

2 kommentarer:

Emilie sa...

ser gott ut, kan du inte skriva ut recept?

Fredrik Envier sa...

Självklart, borde skrivit i blogginlägget.

Krossa 12 digistivekex i en mixer, blanda i 75 gram smält smör. Lägg ut blandningen i en form med löstagbar botten. Bred ut till en fin botten. Ställ in i kulen medans fyllningen görs.

Lägg 3 st geletinblad i en skål med kallt vatten.

Häll i 3 dl vispgrädde i en kastrull tillsammans med 1 dl socker. Sjud på svag värme till sockret löst sig.

Ta upp gelatinbladen ur vatten, krama ur dem och rör ned dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

Mixa ca 250 gram hallon i en mixer/matberedare så det blir en fin puré. Rör ned ett paket (200g) Philadelphiaost och mixa.

Häll sedan den fina "smeten" i pajformen. Ställ in i kylen ca 3 timmar för att stelna.

Sen har du en sjuuuukt god efterrätt. Jag brukar även ha i lite vanilj, antingen från vaniljsocker eller vaniljstång.

Lycka till! =)