Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

tisdag, juli 08, 2008

Los Angeles

SNC16276
Hallå där gott folk. Jäkligt beklagligt att jag varit så dålig på att blogga från utlandet. Har tydligen en förmåga att alltid bli så, även fast jag tänkte vara sjukt duktig denna gång. Tiden räcker helt enkelt inte till... Veckan i LA försvann fortare än man kunnat tro, mycket beroende på att vi hade ett så fullspäckat schema som vi hade. Universal Studios och Sig Flag Magic Mountain var de största grejerna som tog absolut mest tid, ganska precis en dag vardera. Men sjukt värt tiden och "besväret"... Universal Studios var så groteskt stort så man kunde aldrig föreställa sig. Six Flag Magic Mountains bergochdalbanor var nog det fetaste jag sett. Som lilla Knivsta fast enbart med Bergochdalbanor...stort med andra ord.

Ska slänga in en massa bilder från respektive ställe och skriva lite mer hade jag tänkt. Det värsta med resan är som anligt Jetlagen, vilket tyvärr oftast tar ett par dagar innan man helt kommit in i nya dygnsrytmen. Även om vår resa kommer gå till historien, då vi missade planet första gången och fick åka dagen efter. Detta var dock värt varenda timme som vi förlorade. Resan dit var den absolut bästa någonsin, och nu förstår jag varför första klass på flyg kostar som det gör.

Flygresan till LA

DSC02467

 

När vi hade klivit på planet och blivit visade till våra platser fick vi ett varsitt glas med bubbel, detta innan planet ens hade lotsats ut på startbanan. Mycket trevlig gest, annars brukar ju frånvaron av dryck första tiden på flygturen vara enormt irriterande.

DSC02468

Stolarna kan man nog skriva flera sidor om, vilka enorm sköna stolar för att inte tala om benutrymmet som ni kan se på bilden ovan.

DSC02469

En liten mindre kontrollpanel för stolen som man satt i, några knappar att ställa in hur stolen skulle vara. Påminde lite om en sådan där supermodern hemmabiostol.

  

DSC02472

Varje passagerare i första klass fick även ett litet multimediaunderhållningssystem (wow vilket ord). Här kunde man välja en massa filmer, tv, musik och annat smått och gott. Självklart gick teven att vinkla i alla dess olika vinklar för bästa möjliga vy för passageraren.

DSC02473

Dryck fanns i obegränsade mängder, i riktiga glas. Glöm allt vad trista plastmuggar heter, här kom det äkta glas med limeskiva i till drinkarna.

DSC02477

DSC02478

DSC02479

DSC02480

DSC02481

DSC02482

DSC02483

DSC02498

För att inte tala om maten... Jag har ALDRIG ätit så gott på ett flygplan hela mitt liv, och nu pratar vi schysst 4-rätters. Det mest imponerade var att flygpersonalen serverade maten från fat på plats vid flygstolen, precis som på vilken restaurang som helst. Kändes enormt tjusigt!

DSC02484

DSC02491

DSC02492

DSC02493

Ja, sittplatserna...hmmm...liggplatserna har vi ju redan tagit upp. Som ni ser på bilden låg man som en prins. Med några enkla knapptryckningar hade man gjort om sin flygplansstol till en stor bekväm säng. Kunde flygit jorden runt med detta plan, helt klart.