Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

onsdag, november 04, 2009

Media skrämmer folk till att avstå från att vaccinera sig!

svin Det går fan inte en dag utan att man blir förbannad över hur tidningarna sätter rubriker på sina artiklar. I dag kan man läsa i Aftonbladet: SKOLELEVER UTSLAGNA EFTER INFLUENSAVACCIN

Istället för att göra det rätta, dvs uppmana folk att gå och vaccinera sig så skrämmer man folk till att avstå. Vad menar aftonbladet med utslagna? Jo, yrsel illamående och magont! UTSLAGNA???? Sen fick de åka ambulans…det låter ju förvisso lite oroväckande, tills man läser förklaringen. Skolsköterskan har inte tid att själva ta eleverna till sjukhus, så därför har de uppmanats att ringa ambulans om de behöver sjukvård.

Jag har varit lite motståndare till att vaccinera mig, av den enkla anledningen att jag inte är så mycket för sjuktvård. Jag repar mig själv diskuterar jag… En aningens naivt, men det har fungerat rätt bra på mig i 33 års tid, plus att jag har ett sjukt bra immunförsvar. Sen om det är en följd av mitt syn på att medicinera mig och söka läkarvård så fort det är något, eller om jag har bra gener kan vi låta vara osagt.

Nu har jag dock bestämt mig för att vaccinera mig, efter ha rådfrågat lite kollegor här på Läkemedelsverket. Beslutet att vaccinera mig är alltså inte för mig själv, utan för vår lilla dotter. Eftersom hon är för liten för att få vaccinera sig så är det viktigt att vi, som finns i hennes omgivning skyddar oss så att vi inte smittar henne. Valet är glasklart, jag vaccinerar mig för henne och även andra i min omgivning. Det borde DU också göra, dvs tänk inte bara på dig själv utan tänk på dem du älskar om umgås med.

När du väl tagit beslutet att vaccinera dig, kan du bara hoppats på att det inte tagit slut. Uppsala Science Park öppnade idag för vaccinering, redan innan lunch kan man nu läsa att vaccinet för veckan är slut! Hmm?

Inga kommentarer: