Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

onsdag, december 02, 2009

Nattklubbsbloggen – Blogga och driva nattklubb, går det?


Jag har många gånger funderat på hur det skulle fungera att blogga OCH driva nattklubb. OM man bloggade fullt ut, så skulle det nog bli jäkligt intressant. Några saker som dock dyker upp som lite problematiska är konkurrens med andra krogar, saker man kanske inte riktigt vill berätta för att de rent av är på gränsen till olagliga. Vissa saker mörkar man som krog för att behålla ett gott yttre. Det finns mängder med grejer som sker i en krogverksamhet, precis som de sker i vilket företag som helst, men självklart då anpassat till den miljö företaget verkar i.

Det största av alla dessa problem är ändå konkurrensbiten, att skriva om när man sitter och förbereder tex marknadsföringskampanjer osv… Det blir ju som en handbok för de konkurrenter man har i branschen. Vore dock väldigt intressant att prova och samtidigt försöka att ge så mycket av det som verkligen händer på insidan som möjligt.

Jag vet med mig själv att jag kan hänga ut rätt mycket saker i bloggen, utan att riktigt bry mig så mycket om vilka som faktiskt kan komma att läsa det. Skulle jag dessutom snubbla på en krogsatsning nu när jag ändå har bloggen igång, så är nog risken stor att jag fortsätter. Det är dessutom ett enormt bra forum att få in åsikter på, även om många är anonyma och mindre intressanta än andra.

Jaja, den som lever får se! =)

2 kommentarer:

Tompa sa...

Spännande;)

Anonym sa...

Låter som att det skulle vara en bra idé. Stan behöver konkurrens bland sina ställen :P