Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

lördag, december 26, 2009

Middagsgäster på Juldagen


Som jag skrev så väntade vi middagsgäster på självaste juldagen. Vi har faktiskt inte haft en enda tanke på att gå ut i år. Känns som man kan vara utan det något år utan att gråta för det.

Istället bjöd vi hem Josephines föräldrar på middag. Till förrätt bjöds det på en räkcocktail med avocado, körbärstomter, gurka och självklart räkor. På detta hade man en dressing som bestod utav limesaft, finhackad chili, koriander, salt och peppar. Den vart så sjukt god så jag sitter fortfarande dagen efter och gläds över vilken fullträff det blev. Till varmrätt blev det en gammal klassiker, grillad oxfilé indränkt i vitlökssmör som serverades med västerbottenpuré. Även här lyckades vi få till en sådan fullträff, så allt bara smälte i munnen. Till varmrätten serverade vi en flaska Amarone från 2005, som Josephine fått av en kund. Bättre vin till en köttbitt har jag svårt att tänka mig. Till efterrätt blev det glas, med bär och grädde i en röra, även det sjukt gott.

Vi satt sedan flera timmar efter maten och drack drinkar och pratade om allt möjligt... En toppentrevlig kväll på alla vis!

I eftermiddag ska vi ut till Josephines bror och käka middag, ska bli trevligt. Kul att fylla kvällarna med lite aktiviteter. Har en mängd personer som vi dessutom ska bjuda hit på middag framöver. Ska ta tag i det och börja planera in...

Inga kommentarer: