Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

onsdag, december 09, 2009

Google Googles - sjukt cool applikation!

Du som inte gillar framtidens teknik, sluta läs här!

Google är ju mer än bara en sökmotor, det kan vi ju enas om, även om det är sökmotorn som de allra flesta känner till. Google har en rad andra tjänster utöver denna, en tjänst som är på intåg heter "Google Googles". En grymt cool tjänst, som förnärvarande finns till Android-telefoner, dvs telefoner med Googles operativsystem (en ständigt ökande skara med andra ord).

Applikationen är under ständig utveckling, så i ett första skede kanske den inte är superimponerande, men inom kort så kommer den verkligen att imponera. Man kommer att kunna knäppa kort på tex en restaurang och vips får man upp information om restaurangen. Man kan knäppa kort på ett visitkort och blir tillfrågad om man vill lägga in informationen på visitkortet i en kontakt i telefon. Man kan knäppa kort på en sevärdhet och få upp information om den sevärdheten på telefonen direkt. Allt utifrån ett fotografi. Tjänsten kommer utvecklas till allt möjligt och möjligheterna är enorma. Hur coolt som helst med andra ord.

Kolla gärna videon nedan, så kanske du förstår melodin.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Testade Samsungs prisjakt applikation idag (ja jag kanske är sist av alla att göra det vet inte)... att man drar fram en priskod, "scannar" den med kameran på mobilen. så dyker sökresultatet från prisjakt upp. Även vad folk lagt in för kommentarer etc.

Så står man i en prylbutik och ska köpa ny dator etc. så be om kartongen, scanna streckkoden och se "ha du vet att XXX är 1000kr billigare än er..då går jag dit om inte ni kan matcha det"...

Chrille sa...

Låter som en oerhört omfattande dokumentation om det verkligen är så bra som videon antyder!!