Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

lördag, oktober 09, 2010

Köksrenovering del 2

Vi renoverade ju nedre delen av köket för en tid sedan, sen kom sommaren och inneprojekten stannade av. Nu när hösten kryper på sätter det igång igen, det lite mer krävande jobbet fortsätter med överdelen. Som faktiskt kommer bli rätt annorlunda, jämfört med nederdelen.

DSCN3706
Hänger av dörrarna och slänger dem först, då finns ingen återväg. Nu bjuder jag på vårt kökshjärta och blottar våra superhemliga ingredienser… ;)

DSCN3707
Tömde alla skåp och flyttade runt, en hel del fick gå ned i kartonger. Fick faktiskt en liten ångestkänsla, då det kändes som jag höll på att flytta. Något jag inte är beredd att göra riktigt än.

DSCN3709
Bort med de gamla skåpen, tyvärr så har en del råttor tagit sig in bland vissa glipor bland gipsskivorna så de har sprungit rövare där uppe. Något som fixas till.

DSCN3710
Isolering och råttskit, hmm…mindre charmigt. :(

DSCN3712
Pärra, min assisterande hantverkare var mer rädd för råttor än vad Josephine är, vilket gjorde att han skrek med jämna mellanrum och vågade knappt hålla i skåpen när jag skulle riva ned dem. Tack ändå Pär, ditt sällskap var ovärderligt. ;)

DSCN3714 
Sådär, var alla överskåp borta. Funderar på att byta ut fläkttrumman också till någon tjusigare variant. Ska undersöka lite här hur det ska bli.

DSCN3716
Så här ser det ut i skrivande stund. Har köpt skåpstommar som ska skruvas ihop och sättas upp. Sen ska även kalket rivas ned, ny köksfläkt köpas in, ny mosaik ska upp, fläktkåpa ska bytas ut och tak ska spacklas och målas lite. Sen måste vi planera in en bättre belysning.

I will keep you posted med hur det fortlöper. ;)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du är duktig Fredrik! men hyr ni inte huset? bekostar ni detta själva?
Kerstin Ö

Mamma sa...

Duktig och händig du är ... ;)

Anonym sa...

Ut med lysrören pronto, hemskar belysning finns inte!

Fredrik Envier sa...

Kerstin, jo vi hyr OCH betalar en viss renovering själva.

Lysrör ska självklart bort. All belysning görs om.

Anonym sa...

Inte den där bruna/bärnstensfärgade mosaiken bara. Den är så svensson/lam.

Anonym sa...

Ett tips, Dra om fläktkanalen i sidled på vinden istället för under innertaket som nu.;)

Fredrik Envier sa...

Skulle gärna dra om fläktkanalen. Tyvärr är det så att det inte är en vind ovanför, utan en övervåning. Anledningen att den går upp där den gör är för att den sannolikt går upp genom kattvinden och vidare ut i taket.

Men är du ventilationskille(tjej) så kan jag nog nyttja dina tjänster ändå. Behöver en ny kanal, snyggt och prydligt installerad. :)

Ang mosaiken så kommer det INTE att bli en brun variant. Blir för mörkt. I och med att den nya skåpraden inte kommer gå över hela köket, så blir det ganska mycket mosaik. Kommer därför bli något ljusare, för att det inte ska bli för tungt/mörkt.