Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

måndag, oktober 04, 2010

Laxpasta a la Freddelito

IMG_1374
Svängde ihop en egen laxpasta i dag som blev en riktig hit. För en gångs skull ska jag skriva receptet, så slipper ni be om det.

Först steker du på laxkuberna. Efter de har stekt ett tag och fått lagom färg, blandar du i lite purjolök, paprika och en näve skalade räkor. När de hela fått röras om och värmts på lite slänger du i en strimlad rödlök samt en tärnad avokado. Rör om lite snabbt i pannan.

Samtidigt i en separat kastrull kokar du upp lite matlagningsgrädde tillsammans med tre rejäla skedar med Creme Fraiche franska örter. Blanda i lite dill, oregano, timjan och gräslök (alla tjusiga santamariakryddor). Smaka av och salta lite vid behov, en liten släng av vitpeppar. Lite Maizena för att få liiite tjocklek på såsen.

Koka upp lite färskpasta (3 minuter), häll av vattnet och blanda i laxenröran med pastan. Häll sedan över såsen och blanda om. Servera direkt! SJUUUKT gott!

Inga kommentarer: