I kväll var det karln i huset som stod för maten igen. Jäävligt kreativ vecka måste jag säga på matfronten. Helt nykomponerade måltider varje dag den här veckan.
Idag blev det höstgryta ala Freddelito
Stekta lite grytbitar med salt och peppar. Hacka gullök, purjolök, paprika, vitlök och chili. Lägg i en matsked pesto på soltorkade tomater och en burk kantareller. Ner med allt i pannan och fräs runt en stund. Häll i lite vatten i grytan så grytbitarna badar i vatten. På med ett lock och låt stå och puttra. Se till att grytan inte kokar torrt, fyll på med vatten vid behov.
Ju längre grytan står och puttrar, desto bättre... Men cirkus efter 2 timmar, släng i ett paket med färskost (vitlök och örter), 2 dl grädde och rör om. Låt puttra upp lite och sen är det klart att servera med ris.
Nu har du en sjukt god gryta med lite fart i. MUMS! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar