Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

onsdag, oktober 06, 2010

Kvällens måltid


I kväll var det karln i huset som stod för maten igen. Jäävligt kreativ vecka måste jag säga på matfronten. Helt nykomponerade måltider varje dag den här veckan.

Idag blev det höstgryta ala Freddelito

Stekta lite grytbitar med salt och peppar. Hacka gullök, purjolök, paprika, vitlök och chili. Lägg i en matsked pesto på soltorkade tomater och en burk kantareller. Ner med allt i pannan och fräs runt en stund. Häll i lite vatten i grytan så grytbitarna badar i vatten. På med ett lock och låt stå och puttra. Se till att grytan inte kokar torrt, fyll på med vatten vid behov.

Ju längre grytan står och puttrar, desto bättre... Men cirkus efter 2 timmar, släng i ett paket med färskost (vitlök och örter), 2 dl grädde och rör om. Låt puttra upp lite och sen är det klart att servera med ris.

Nu har du en sjukt god gryta med lite fart i. MUMS! :)

Inga kommentarer: