Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

fredag, september 05, 2008

Definition: Ofrivilligt sex

Våldtäkter är hemskt, inget snack om saken. Vanligtvis män som tvingar sig på mot en kvinnas vilja och tilltvingar sig sex. Går inte att beskriva vilket hat man känner till de typerna som utövar detta.

Men det finns också en hemsk baksida på detta, precis som allt annat. Det är dessvärre inte alltför ofta folk vågar ta upp det till diskussion då det lätt tolkas som man tar våldtäktsmännens sida vilket inte alls är fallet.

De fall där en man blir anklagad för våldtäkt dömmer samhället kvickt, utan att närmare eftertanke. Men sanningen är ofta mer komplicerad än så, ofta spetsad av alkohol och liknande berusningsmedel som gör att historien blir väldigt svår att återskapa på ett sanningsenligt sätt. Historien, ångesten, skuldkänslor och många andra intryck påverkar den historia som sedan ska byggas upp på nytt.

Nu talar aftonbladet om en lagändring igen (miljöpartiet driver frågan), vilket sannolikt gör det lättare för rättväsendet att fälla folk som i fyllan och villan har sex med varandra. När kvinnan ifråga sedan vaknar dagen efter och ångesten gör sig påmind, en svettluktande mindre attraktiv man ligger bredvid och hon ställer sig frågan. Skulle jag någonsin ville ha sex med honom, aldrig är ju självklart svaret.

Hur ska detta någonsin kunna bevisas?! Vem vet om ens paret själva vad som verkligen hände?! Hon behöver inte säga nej för att det ska klassas som ofrivilligt sex, det finns något som kallas "frozen-fright pattern" där personen fryser fast i rädsla och uppgivenhet.

Ni killar som fortfarande inte är oskuld har säkert upplevt att det inte alltid är lika livligt alla gånger från det motsatta stönet. Jag minns bara själv när jag blev av med oskulden, min dåvarande flickvän låg som en säck potatis och jag kände mig inte direkt macho kan jag väl erkänna, men jag fortsatte ändå.

Jag är helt för att skydda våra kvinnor i samhället, men det här kommer snarare att skrämma och döma oskyldiga män mer än det kommer att skydda kvinnor.

Inga kommentarer: