Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

måndag, maj 17, 2010

Besök på Orangeriet i Uppsala

20100517381

Då har vi varit och tittat på vår andra bröllopslokal, Orangeriet i Botaniska trädgården i Uppsala.

Enormt stor lokal, men smal på ett sätt. Sjukt högt till tak och enormt pampigt. Rent ljudmässigt är lokalen tyvärr en katastrof, så där har man ett enormt jobb att få till akustiken.

Vi har ju mängder av krav, allt från att kunna ha runda bord vilket är lättare sagt än gjort när man frågar runt. Det blir nämligen sjukt skrymmande. Den stora fördelen med orangeriet är de enorma ytorna för att inte tala om utsikten över slottet, fontänen och trädgården. En liten minipark på sidan osv. Jag hade höga förväntningar innan visningen i dag, men gick där i från helt tagen, det var mycket bättre än jag kunnat förvänta mig.

Självklart finns det nackdelar med alla alternativ, så även detta. Dels kommer priset springa iväg, det kommer bli enormt svårt att kunna tygla ljudet då lokalen påminner om akustiken i en kyrka… Med tanke på att vi planerar att ha live-uppträdanden så är det inte de allra bästa förutsättningarna. Som tur är så har vi en mästare av ljud och toner i vår bekantskapskrets som ska få sätta tänderna i lokalen.

20100517389
Så här ser framsidan på lokalen ut, som förmodligen alla Uppsalabor känner till, men ni som inte bor i stan har nu fått en vink. Tittar man åt andra hållet ser det ut som bilden nedan.
20100517388

20100517379
Lokalen där själva middagen ser ut så här i grundutförande, utan dekoration och dukning dvs.

20100517387
Här är en liten uteplats utanför middagssalen där man kan gå ut och ta en nypa luft.


2010051738620100517385
Den här delen av lokalen är där själva festen kommer hålla hus, det är svårt att få en helhetsbild av hur det skulle kunna se ut när allt är klart, med en liten loungedel, bar, scen och dj-bås.

20100517384
Här tänker vi oss att kvällens deejay skulle stå, med ett tjusigt dj-bås…   

Summa summarum, sjukt häftig lokal… Kommer få göra vissa kompromisser på mat, vilket är tråkigt… Men vi inväntar menyförslag. Musiken är en viktig del, som vi måste hitta nån vettig lösning på. Det är nästan så jag skulle gå så långt att provrigga och köra musik vid ett tillfälle för att se hur det kan bli och vad som behöver göras…

1 kommentar:

Fredrik Envier sa...

Två har tryckt anus hittills på det här inlägget och jag skulle så gärna vilja veta varför... Är det för att de har huvudet för nära sitt eget eller finns det en klok anledning?