Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

onsdag, maj 14, 2008

Skulle du sälja dig till GLIFE?

Vi har pratat om det förut jag och Josephine, men idag när vi pratade om det kom jag på att det är ett utmärkt ämne att blogga om och säga vad jag tycker... Glife har tydligen som strategi att köpa/locka/fånga populära bloggare, få dem att blogga på sin site istället för blogspot, blogger eller vad det nu kan tänkas vara. För detta får de garanterat varierande mutor och betalningar. Än så länge är det inget fel, för vem vill inte få pröjs för att skriva sin blogg? Jag kan direkt räkna upp ett par exempel på bloggar där jag är flitig läsare till en av dem, Josephine har tidigare läst båda två. I dagsläget läser vi dem max några gånger i månaden. Kan inte svara på riktigt varför, förutom att man inte trivs att läsa dem på Glife av någon anledning. Inget ont om varken Glife eller bloggägarnas val, men det är bara inge kul och känns inte bra.

Så, vet dom det här? Alexander Lewerentz och Isabel Adrian? Har ni samma järnkoll på er statistik nu som då? Har ni sett hur kurvan har dalat? För jag är övertygad om att fler än jag tyvärr har slutat läst era bloggar lika frekvent som tidigare.

Som sagt, har inget emot att man tjänar pengar på sin blogg eller att man halvt säljer sig. Men av någon anledning så vart den här flytten inge vidare. Nej, kom tillbaka som de va! =)

Inga kommentarer: