Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

torsdag, juli 30, 2009

Gräddfil - om du har pengar!

Ingen kan väl missat Gotlands landshövding, Marianne Samuelssons "misstag" att låta max Hansson få åka gräddfil i sina utbyggnationer som inskränker på strandskyddet.

Om det inte varit för att han bryter mot strandskyddet, så hade detta varit en väldigt intressant diskussion. Nämligen, om rika ska ha möjlighet att köpa sig ett bättre liv eller inte, med allt vad det innebär? Ska det vara lika villkor för alla eller ska rika helt enkelt ha det lite lättare? Personligen tycker jag absolut att man ska kunna köpa sig en bättre vardag, utan att för den delen själv vara det minsta rik. Jag borde då tillhöra den avundsjuka typen som tittar snett på dem som får lagligt åka i bussfilen, parkera bättre och bo stekigt nära vattnet osv.

En person som har en ganska intressant syn på det hela är den gamla it-entreprenören Johan Staël von Holstein. I en debattartikel i Expressen skriver han (en aningens provocerande) -"Företagare bör få tillgång till attraktiva tomter, extra bygglovsrätter och förtur till golfklubbar. Och varför inte adlas av kungen?" Läs artikeln och försök att inte ha några förutfattade meningar.

Om man tänker på hur företagsklimatet ser ut i Sverige så är det inte konstigt att våra största entreprenörer flyr landet. Varför inte göra Sverige till ett hemtrevligt för stora entreprenörer, det är ju trots allt dem som skapar arbetstillfällen och gör Sverige känt på världskartan.

Sjukt trist blogginlägg för dig som kanske varken är insatt eller intresserad, men vad tycker du?

Är du typisk avundsjuk svensson eller?

3 kommentarer:

Jonna sa...

Kluvenhet råder i denna fråga från min sida. Om man nu har pluggat halva livet och får en saftig lön ut av detta arbete så tycker jag nog att man skall kunna handla på sig både det ena och det andra, å andra sidan kan jag tycka lite synd om de människor som kanske inte lade krut på skola och nu sitter med taskig lön på ett fabriksgolv och undrar hur i helvete de ska få råd till lyxet som de med fetare plånböcker kan unna sig. Kluvenhet sa Bill, kluvet sa Bull.

Jonna

Fredrik Envier sa...

Jag har inga flådiga utbildningar heller, men muttrar inte direkt över det. Man kan om man vill, det handlar mera om att våga ta steget.

Det är ju faktiskt endast ett fåtal som får ALLT serverat, många arbetar ju sig faktiskt upp till sakerna. De som får allt serverat, ja, där har sannolikt någon annan i släktträdet innan arbetat sig upp för att nå dit. Inget är gratis i livet! :)

Jonna sa...

Huvudet på spiken! :)