Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

fredag, februari 01, 2008

Uppsalahem kan ta betalt dem

image 
Uppsalahem är ett mysigt bolag på många vis, allra helst om man bor i deras nyproducerade kvarter som vi gör. När man bor i den så kallade lyxen betalar man extra för varm- OCH kallvatten. Inte nog med det, man betalar 10 kr per timme man bokar upp i tvättstugan, oavsett om man använder dem eller ej. Tvättstugebiten kan jag förvisso köpa, då man kan boka upp precis hur många timmar man vill. Men när det kommer till vattnet, då går det fan för långt. Allra helst eftersom man betalar för KALLVATTEN?! När de dessutom verkar ha sjukt stora besvär att räkna antalet förbrukade liter så blir situationen ännu mer absurd. Enligt denna specifikation har vi alltså förbrukat 12 770 liter vatten i ett hushåll som dessutom inte har badkar på 29 dagar. Detta ger i sin tur en förbrukning på ca 440 liter per dag. För dem som har lite svårt att föreställa sig 440 liter är det alltså 2 fyllda oljefat PLUS ytterligare 40 liter. Hur fan är det möjligt?!?! De går ju inte?! Uppsalahem kommer få ett glatt samtal kan jag lova!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Seriöst.. 9240:- i MÅNADEN PLUS vatten och allt annat, det blir ju svindyrt! är det verkligen värt det? blir nog billigare att köpa en lägenhet och betala hyra + lån. fast iof så vet jag inte hur stor lägenheten är... men hyres är ju dyrt, jag skulle aldrig betala 10.000 imånaden, när det faktist finns billigare boende.

Anonym sa...

men du uppsalahem har för avsikt att införa betalning för kall vatten och varm vatten i alla sina lägenheter och ett tips ta 10 minuters duchar och om du vill slippa boka tvätt tid så köp dig en tvätt stapel i stället sen fins det bil platser unomhun som kostar 216-300kr/månad.