Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

söndag, juni 29, 2008

Grymt trevlig fest, men hur började vår resa till LA tro?

DSC02455 
DSC02452 Jadu, vad ska man säga?! Josephines 30-årsfest blev till slut alldeles förträfflig. Mycket folk och alla följde den angivna klädkoden som fanns, dvs VITT, VITT and only VITT. Starkt jobbat med tanke på att åldern varierade stort bland gästerna. Vi hade ett "jetsetar-bord" som Josephines mamma kallade det, sen fanns det andra. Det omnämnda bordet satt bland andra Alex Lewerentz med sin flickvän och lite blandat skönt folk. Fick mängder av presenter, mycket dollar eftersom hon önskat sig det. David hade varit så fyndig och förbeställt massor av 1-dollarssedlar så hon fick en rejäl bunt där. Övrigt fick hon en superskön filmaffisch med där hon själv hade huvudrollen. Fick även en styling-dag på Create Make-Up med en  efterföljande plåtning. Kanske får nu äntligen se hennes riktiga modelltalanger?! :) Kan inte räkna upp alla presenter här, men det fanns många fyndiga påhitt. Extra kul var att faktiskt Janne dök upp också. Har ju tyvärr inte så mycket kontakt sedan Seven-tiden, kanske kan bli lite ändring på det. Känns som han precis som alla andra, är på väg bort från People glädjande nog.


DSC02457
Men nu kommer vi till dagen efter, dvs idag. Vi vaknar med ett ryck kl är 9. Den förbeställda taxin som kom 8.30 har ingen satt sig i. KATASTROF! Som inte det vore nog, vi hade inte hunnit packa klart allt under gårdagen. Så full fart med att slänga i det sista, förmodligen glömde man hälften. Sen var det en LITEN detalj, mitt pass. Jag hittade inte det igår och det var som bortblåst. Vi fick till slut släppa iväg Helen och Matte i en egen taxi, för att inte sabba deras resa också. 10 minuter senare hittade vi passet, beställde taxi och slängde oss iväg. Världens snällaste taxi-chaufför som insåg vårt helvete vid stod inför. När man reser till USA ska man dessutom checka in två timmar innan flyget går, det var då vi vaknade. Han låg och pressade i 170 km/h (vet att det är lite kryddat i Josephines sensations blog, hihi...) och hade lätt blivit av med lappen för oss. Väl framme så springer vi till incheckningen, ser Helen och Matte stå sist i kön och möts av en kostymklädd nisse som säger - "Jag är ledsen, ni kommer inte att komma med flighten till Philadelphia". Gissa om vi stod som två fågelholkar och bara gapade. Jag frågar om han skämtade, för det var på något vis ett skämt. Planet skulle inte gå förrän om 40 minuter och vi var ju där, våra vänner stod 2 meter framför oss. Varför fick vi liksom inte gå på?! Han hänvisade till servicedisken, men icke... De meddelade att vi fick boka om vår biljett och ta ett nytt flyg imorgon samma tid till en nätt kostnad av 200 dollar per näsa. GRATTIS! 400 dollar bort från reskassan direkt, bra start. Lägg till det taxi fram och tillbaka till Arlanda, allt annat än gratis och ett hotellrum som står och gapar tomt i LA för 1600 kr natten. Så den här lilla morgonen kostade oss dryga 4000 kr.

När man sedan kommer hem noterar man på Luftfartsverkets hemsida att planet lyfte 40 minuter sent?! HALLÅ PERSONALEN!??!?!? Kollade även in vår flight för morgondagen, totala restiden blir istället 19 timmar pga bytet i Philladelphia inte alls matchar så bra som tidigare. Vi får tillbringa 4 timmar in the streets of Philladelphia. Vårt hotellrum kommer dessutom få stå tomt en natt i LA. Jadu, mycket värre än så här kan det knappast bli. Ska trösta oss med att äta en bit mat på någon restaurang, om vi har annat än dollar i fickorna dvs. :) Fortsättning följer, tro mig....det är långt ifrån slut än. Som jag skickade i ett SMS till Matte, som de får när de slår på telefonerna i Philladelphia eller Los Angeles, att nu har vi satt ribban för hur galen den här resan kommer bli. Nu är det bara att öka! Stay tuned!

2 kommentarer:

Anonym sa...

hah, fyfan va surt :(
men som du säger, galnare kan det fanemig inte bli nu.. efter resan kommer ni nog skratta åt det o blicka tillbaka.. kan man ju hoppas:P have fun!

Fredrik Envier sa...

Öpp öpp öpp.... Jag sa att vi satt ribban hur galen den här resan kommer att bli. Nu har vi speeding tickets, jaywalkings m.m. att ta oss igenom.