Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

måndag, juni 16, 2008

Miljövänner på Brantingstorg

Jag och Josephine är väl egentligen inte de största miljövännerna. Inte speciellt duktiga på att källsortera, slösar med vatten och el och använder sjukt mycket tvätt- och sköljmedel. Listan kan säkerligen göras lång på vad vi gör som skadar naturen, även om det inte är vårt primära syfte. När det kommer till PET-flaskor skulle jag hellre se att de gick upp i rök efter det att man använt dem, istället samlas de i papperspåsar tills man har så jävla mycket att man inte vet vart man ska göra av skiten. Då kommer nästa problem, värdet på dessa jobbiga plastflaskor är nu uppe i ett par hundra kronor, vilket ändå kan ses som pengar då det tex är två drinkar på krogen. En bra jämförelse! :) Men det finns ett STORT problem, varenda gång man släpar med sig dessa kladdiga, knöliga dyrgripar till brantingstorg så händer det, efter 10 flaskor börjar maskinen tjuta hysteriskt. Självklart så är det alltid söndag då vi får för oss att panta, vet inte om man värnar extra mycket om naturen på söndagar då det känns som att gud är arg på en och kastar stenar på ens huvud. Söndag betyder ett underbemannat ICA. Med andra ord är det lätt 15 minuters väntetid vid den här tjutande maskinen innan någon stackare i personalen kan ta hand om skiten. Man har alltså fått uthärda 15 minuters förnedring för kanske 150-200 kr i bästa fall. I söndags var det så pinsamt lite som 80 spänn. Då har jag inte räknat med tiden det tar att gå hemifrån och släpa på dessa kassar, den förnedringen kostar också en bra slant. Man går således back på skiten?! Så Larsson eller någon granne i området, vill ni ha PET-flaskor? Ska vi göra upp en deal?! :)
DSC02343
Väl på Brantingstorg mötte vi Mäklar-Matte i kritstrecksrandig kostym (rysligt tjusig) och hans mö Helen. Matte hade haft en visning, vilket han kommer ha resten av sitt liv på söndagar. Förstå att ge bort söndagarna för resten av sitt liv?! Ge bort måndagarna istället som ingen jävel vill ha, vore ju perfekt! :)
DSC02347
Bestämde oss för att göra ett rejält ryck igår och städa arbetsrummet och fixa med lite andra grejer i lägenheten. Så jäkla skönt, arbetsrummet har nämligen blivit någon form av avlastningsyta. Nu påminner det mer om ett mötesrum hos en hjärnskrynklare.... Två fotöljer där man kan sitta med sin patient och prata om allt helvete som pågår i dennes huvud. Blir ju inte så jäkla mycket arbete gjort i de där två stolarna förvisso, men skrivbordet och alla jävla sladdar fick sig en genomgång också... Så nu är det rent, inte en sladd ligger på golvet, så nu har dammråttorna inget att ta fäste på!
DSC02344 
Var tvungen att blåsa ur datorn också, den håller på att damma igen totalt. Detta betyder brinna upp efter ett tag. Har försökt att komma ihåg att köpa luft på burk, ni vet sånt skit man köper på Clas Ohlson som de tar blodigt betalt för. En burk med lite luft, som man kan blåsa rent och få bort damm runt fläkt, moderkort osv... Körde lite mun-mot-dator samt använde en hårtork.. Skitsmart med tanke på att den blåser stekhet luft.
DSC02360
Känns mycket trevligare att sitta här inne nu iallafall, även om det är en aningen för varmt för min smak. Borde bygga in AC i dagens lägenheter, med tanke på klimatet i den här världen som brakar åt helvete. Varför vänta, när vi vet att det kommer bli varmare varje år som går...

Inga kommentarer: