Vi skippade förrätten och höll det lite enkelt den här gången. Tagliatelle med lax till varmrätt, samt en massa örter. Till efterrätt bjöds det på glass och bär. Inga konstigheter som Håkan i baren skulle sagt, framtida Thai-Håkan om man ska tro pressen. Lite komplicerat det där eftersom jag i min bekantskapskrets som redan har ett trademark på JUST DEN titeln. Well well, vi får se hur det blir med den saken...
onsdag, januari 06, 2010
Tagliatelle och lax till varmrätt
Vi skippade förrätten och höll det lite enkelt den här gången. Tagliatelle med lax till varmrätt, samt en massa örter. Till efterrätt bjöds det på glass och bär. Inga konstigheter som Håkan i baren skulle sagt, framtida Thai-Håkan om man ska tro pressen. Lite komplicerat det där eftersom jag i min bekantskapskrets som redan har ett trademark på JUST DEN titeln. Well well, vi får se hur det blir med den saken...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Gud så gott det där såg ut!!! Det börjar riktigt kurra i magen... Ni får ta och börja skriva ut recepten också ;P
Håller med, recept på allt gott som lagas till vore finfint :-)
Gott nytt år till dig och hela din familj
Ska försöka komma ihåg det i fortsättning... :)
Detta behövs:
400 gram tagliatelle
1 msk basilika
1 msk timjan
1 msk gräslök
1 msk dill
1 st pressad vitlöksklyfta
600 gram lax (gärna tärningar)
2,5 dl grädde
olivolja
Marinad:
5 msk olivolja
5 msk pressad lime
2 st pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
1. Förbered först marinaden och finhacka vitlöken.
2. Skär laxen i tärningsstora bitar och marinera ca 15 minuter.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Bryn laxtärningarna i en stekpanna och ställ åt sidan. Droppa lite olivolja över den färdigkokta pastan och blanda ner vitlöksklyftan tillsammans med örterna.
4. Häll över marinaden i en kastrull och rör ner grädden. Låt sjuda 1 minut. Häll upp laxen och såsen över pastan och servera.
(Receptet kommer ursprungligen från norskfisk.se)
Skicka en kommentar