Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

onsdag, januari 06, 2010

Tagliatelle och lax till varmrätt


Vi skippade förrätten och höll det lite enkelt den här gången. Tagliatelle med lax till varmrätt, samt en massa örter. Till efterrätt bjöds det på glass och bär. Inga konstigheter som Håkan i baren skulle sagt, framtida Thai-Håkan om man ska tro pressen. Lite komplicerat det där eftersom jag i min bekantskapskrets som redan har ett trademark på JUST DEN titeln. Well well, vi får se hur det blir med den saken...

3 kommentarer:

Emelie sa...

Gud så gott det där såg ut!!! Det börjar riktigt kurra i magen... Ni får ta och börja skriva ut recepten också ;P

Monica sa...

Håller med, recept på allt gott som lagas till vore finfint :-)

Gott nytt år till dig och hela din familj

Fredrik Envier sa...

Ska försöka komma ihåg det i fortsättning... :)

Detta behövs:
400 gram tagliatelle
1 msk basilika
1 msk timjan
1 msk gräslök
1 msk dill
1 st pressad vitlöksklyfta
600 gram lax (gärna tärningar)
2,5 dl grädde
olivolja

Marinad:
5 msk olivolja
5 msk pressad lime
2 st pressade vitlöksklyftor

Gör så här:
1. Förbered först marinaden och finhacka vitlöken.

2. Skär laxen i tärningsstora bitar och marinera ca 15 minuter.

3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Bryn laxtärningarna i en stekpanna och ställ åt sidan. Droppa lite olivolja över den färdigkokta pastan och blanda ner vitlöksklyftan tillsammans med örterna.

4. Häll över marinaden i en kastrull och rör ner grädden. Låt sjuda 1 minut. Häll upp laxen och såsen över pastan och servera.

(Receptet kommer ursprungligen från norskfisk.se)