Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

tisdag, augusti 03, 2010

Det finns ett enormt mörkertal

sverigedemokraterna Opinionsmätning efter opinionsmätning säger samma sak, Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen när det blir val senare i år. Den senaste undersökningen som Aftonbladet presenterar har SD fått 6,5% och är gjord utav United Minds.

MEN, det som ingen opinionsundersökning i världen förmodligen får med är det enorma mörkertal som finns här. Eftersom det fortfarande anses som fult att rösta på Sverigedemokraterna, så håller många sina åsikter för sig själva. Årets val kommer bli ett av det mest intressanta under min tid.

Det som jag tycker är skamligt, i demokratins namn att så få andra partiledare väljer att möta Jimmie Åkessons (SD) debatt. Man dömer utan att våga/vilja ta debatt och uttalar sig sedan hellre i media och säger sin åsikt. Är man rädd för debattera med Jimmie för att han trots allt är en rätt duktig retorisk kille? Reinfeldt borde väl inte ha några problem att möta en kille som Jimmie i debatt, något jag tror många velat se?

Jag tycker att det är SYND att SD marknadsförs MER via andra partier när de smutskastar SD, än när de själva får tala om vad de står för. Det är ju lätt att säga att ett parti inte står för människors lika rätt och värde, när de inte får ge svar på det påståendet. Förvisso verkar det vara alla partiers taktik, att frysa ut och inte ge dem luft att tala. Det kommer självklart bli skillnad efter den 19 september, då de kommer tvingas till att debattera med SD.

Passa på att skriv din åsikt nu, eftersom du så smidigt kan vara anonym även om jag föredrar folk som står för sina åsikter.

28 kommentarer:

Chrille sa...

Om det politiska etablissemanget hade gjort nånting åt dom problem vi har i samhället d.v.s skicka ut dom invandrare som begår grova brott så att dem skötsamma invandrarna fick lysa upp i svenska folkets ögon så hade Sverige varit ett bättre land idag.Det ligger nämligen i människans natur att generalisera om både gott och ont.Det politiska etablissemanget kan verkligen trigga igång negativa generaliseringar!!!

Chrille sa...

Du har gjort en del inlägg om Sverigedemokraterna tidigare och det verkar som att du har ett intresse för deras politik,eller är det bara media-censur och vinklade reportage som du vill lysa upp?

Fredrik Envier sa...

Jag är intresserad av Sverigedemokraternas politik, utan tvekan. Jag försöker att ta del av sånt jag kommer över som rör dem. Har följt flera av deras debatter och läst på en del om deras åsikter. Det mest intressanta med SD att de vågar ta tag i frågor som de andra partierna mörkar och blundar för.

Chrille sa...

Vilka frågor syftar du på?

Anonym sa...

Boktips: Niklas Orrenius - ”Jag är inte rabiat. Jag äter pizza”. Om du vill ha saklig information om bristerna i deras politik.

Fredrik Envier sa...

Chrille, en ansvarsfull invadrarpolitik bland annat. Även om alla partier är medvetna om att man borde minska invandringen för att hinna med att ta hand om dem vi redan tagit emot så vågar ingen göra det. Som Jimmie Åkesson sa, finns ingen integrationspolitik i världen som kan lösa de problem vi har om vi fortsätter att ta emot så mycket folk varje år.

Fredrik Envier sa...

Ang boktipset så är det klart intressant, men jag tror inte att jag kommer att läsa en bok för att hitta brister i SD's politik. Jag är fullt medveten om att deras politik är långt ifrån komplett. Men de vågar ta i saker som ingen annan vågar.

Simon sa...

När man läser det du skrivit om SD framgår det ju ganska tydligt att du på ett eller annat sätt sympatiserar i mångt och mkt med deras åsikter.
Detta lyser även igenom när du väldigt snabbt avfärdar att läsa en bok som påpekar brister mm i deras politik.

En liten undran varför detta fokus på invandringen upplever du den som ett så stort samhällsproblem?
Genomsyras och påverkas din vardag märkbart negativt av invandringen till Sverige, för om det inte är så finns det ju en rad andra samhällsproblem som du inte verkar ägna något större utrymme i din blogg.

Betr. SD så kan man ju reflektera lite över hur det kommer sig att större delen av deras sympatisörer knappast återfinns i högre utbildade samhällsskikt, bla världsvana individer eller faktiskt i någon stor utsträckning i storstäder. SD sympatisörer återfinns huvudsakligen bla lågutbildade och invånare små orter. Hur kommer det sig att det är så?

Varför sympatiserar sällan högutbildade och storstadsbor med SD?

Är det för att de står för trångsynt missnöjes politik med starkt förenklade, i vissa fall rent av felaktiga tolkningar av verkligheten som tar sin grund i ganska otrevliga ideologier, inte är något som mer intelligenta människor går på?

Är det kanske så att missnöjda bittra individer i runt om i landet behöver en syndabock för att förklara att man inte själv lyckats?

Historiskt sätt har det alltid legat nära till hands att skylla på och lyfta fram "utbölingar" som orsaken till problem.

För att avsluta så blir i allafall jag ganska less på allt prat invandrare som begår grova brott och huruvida dessa skall skickas hem. Ärligt talat struntar jag fullständigt om det är en svensk eller invandrare som begått ett grovt brott, sätt åt dem och straffa dem enligt de lagar som finns.

Är brottet i sig grövre eller gärningsmannen mer skyldig för att han inte är etnisk svensk?

Om vi nu skall börja skicka ut folk som begår grova brott så förtjänar väl inte en grov svensk brottsling att vara kvar här heller?

Har inte en svensk som begår ett grovt brott också isåfall förverkat sin rätt att få vistas i vårt land genom att allvarligt missköta sig?

Slutligen för att avsluta så självklart finns det problem med invandringen som är svåra ibland snudd på tabu att ta upp men att framhålla ett främlingsfientligt parti vilket SD ganska snabbt visar sig vara både vid en granskning av deras politik och in synnerhet många av deras medlemmars bakgrund som lösningen på problemet är ju bara pinsamt.

Fredrik du har verkligen gått på SD retorik att framhålla sig själva som rösten som vågar ta upp och påpeka det ingen annan vågar, när det i själva verket rör sig om ett parti med rötter i den svenska extremhögern som försökt polera upp sin fasad och framstå som rumsrena.

Anonym sa...

Varför är det mestadels bara medelålders män som heter Jimmy, Chrille, Ronny, Fredde, osv som dras till SD?

Fredrik Envier sa...

Simon, det är jäkligt svårt att bemöta en så lång kommentar på ett någorlunda kort vis men jag gör mitt bästa. Tanken var inte riktigt att detta inlägg skulle diskuteras MED mig, utan mer att folk skulle säga sina åsikter, vilket du förvisso gjort.

Invandringen är väl i sig inte ett problem, snarare integrationen i sverige som jag tycker inte fungerar. Istället får vi enorma sprickor och segregeringar i samhället. De enorma mängder invandrare som vi i dag tar emot kommer vi aldrig lyckas få in i samhället. Istället skapas grupperingar som bidrar till sprickor som på längre sikt skapar de problem vi har i dag.

När det gäller partiets sympatisörer, anhängare och medlemmar så ska man kanske inte döma ett parti efter dessa? Hur många sexköpare, våldtäksmän och till och med mördare tror du inte att det finns som röstar på tex Socialdemokraterna? Att du sedan påstår att sällan högutbildade storstadsbor INTE sympatiserar med SD, här är jag övertygad om att det skett en stor förändring. Har du några färska källor eller siffor på detta?

Att det procentuellt sitter fler invandrare än svenska i fängelse i sverige är väl högst anmärkningsvärt? Har vi inte ett problem där? Sen säger jag inte att problemet är invandrarna i sig, utan mer hur de integreras i samhället. När det för övrigt gäller deras kriminalpolitik så förespråkar de faktiskt hårdare straff för samtliga. Men vi kan inte gärna utvisa en svensk till Irak, kan vi?

Kan du förklara hur SD fått ett så enormt växande väljarstöd? Det är ju tämligen intressant i demokratins namn. Att övriga ironiskt nog försöker frysa ut dem, kommer sannolikt ge motsatt effekt.

För att göra ett litet avbräck från det du sag så vill jag återigen påpeka att jag INTE sympatiserar med SD's politik rakt igenom. Tycker däremot att de har en intressant politik när det gäller vissa frågor som tyvärr andra partier bara "smeker". De talar bland annat problemen med att integrera så stora mängder invandrare som vi tar in. Det är ju bara att se på andra länder i Europa. Borde det inte vara ett solidariskt ansvar?

Nu vart detta längre än jag önskade. Precis som jag "avfärdade" boken som påpekar bristerna i deras politik, så har jag heller inte tiden att föra den här sortens debatter. Då skulle jag vara mer politiskt aktiv, vilket jag tyvärr inte har tid, kunskap och intresse för i dag.

Simon sa...

Om du publicerar ett inlägg i din blogg med som har någon form av vinkling, vilket ju i princip är oundvikligt, så får du ju räkna med att diskussionen till viss del kommer föras med dig.

Att SD har sitt väljarstöd främst på mindre orter framgår ju tydligt i hur deras mandat i bla kommunfullmäktige fördelats över landet. Att större delen högutbildade inte sympatiserar med SD, ja andelen högutbildade är betydligt fler i storstäder än på småorter och SD har aldrig gjort lika bra valresultat i storstäder som i små orter.

SD ökade stöd hänger ju delvis ihop med att det blivit tuffare i samhället. Kraven är större du kan inte längre lita till att staten försöjer dig om du inte klara det själv. Detta tar sig uttryck i orolighet i invandrartäta områden och ökat stöd för SD på småorter som ofta är ekonomiskt mer utsatta under dåliga tider.

Att framhålla att det finns mördare, sexköpare mm som rösta på de andra partierna är ju bara pinsamt. Dessa utgör en försvinnade liten del av befolkningen i stort jmf med kanske 3-4 eller mer % som kanske kommer rösta på SD. Om en stor grupp låg eller outbildade människor röstar på SD säger något om partie, precis som att det säger något om t.ex moderaterna att deras stöd är väldigt starkt i danderyd eller att socialdemokraterna har starkt stöd i dalarna.

Betr. sprickor i samhället finns det överallt, det är knappast någon isolerad företeelse mellan bara svenskar och invandrare. Hur mkt tror du på allvar en inbiten industriarbetare har till övers för en direktör från djursholm, eller vad anser en brattig kille från östermalm och lantis kille med keps och 240 från tierp om varandra? Vad tycker en bosnisk förortskille på glid om ett gäng stöddiga somalier?

Anonym sa...

Simon - Word!

Chrille sa...

Anledningen till att jag tycker att man ska utvisa grovt kriminella invandrare är inte bara p.g.a att dem har förverkat sin chans till ett bättre liv här i Sverige utan för att skötsamma invandrare ska få det bättre!!Jag generaliserar inte men många andra gör det!!!Både om gott och ont!!!
Förövrigt så hade jag gärna skickat både Anders Eklund och Hagamannen till en ohygglig plats lågnt utanför Sverige om det gick.

Fredrik Envier sa...

Hade något av de stora ledande partierna haft en ansvarsfull invandringspolitik hade inte SD behövts. Kort och gott! :)

Conny sa...

Tänk efter lite, det är våra skattepengar som går till dessa kriminella invandrare. Pengar som kunde ha använts till sjukvård, skola och omsorg. Dem får fritt härja runt, råna andra och bränna bilar. För det får dem betalt uppehälle med gratis sjukvård och tandvård. Vem av oss hederliga skattebetalare har längre råd att gå till tandläkaren eller hur långa är inte köerna för specialistvård. Allt detta får dem gratis som tack för sin kriminalitet. Dessutom betalar socialen bostad och uppehälle för resten av släkten. Nu får det vara nog, skicka tillbaka dem därifrån dem kom och låt dem åka på samma sätt dem kom illegalt hit, i täckta lastbilstransporter, inte i första klass flyg med chartrade plan. Hellre en "god" invandrare för lite än en kriminell för mycket. SD har en sund invandrarpolitik som dem andra inte vågar säga men tänker själva.

Simon sa...

Conny, ja vad säger man. Jag ska genom att dra ditt resonemang till sin spets försöka förklara hur korkat det är.

Det låter på dig som det är en väldigt stor andel invandrare som inte något annat för sig än att råna, elda bilar etc. Helt ärligt det rör sig ju om en procentuellt sätt försumbart antal individer som sysslar med detta.

Ska vi köra enligt ditt resonemang så är det väl lika bra att vi avskaffar alla skyddsnät i samhället också eftersom det trots allt också är en hel del svenskar som fuskar med sjukskrivningar etc. Hellre en behövande svensk utan social bidrag och sjukersättning från försäkringskassan än en fuskare för mkt. Likaså är det väl lika bra att staten avskaffar alla löner och istället delar ut medborgar lön till alla svenskar. På så sätt lär vi slippa det mesta av skattefusk, bidragsfusk mm. Eller vad säger du?

Låt oss kanske införa ett totalt faschistiskt samhälle när vi ändå är igång?

Som jag skrivit tidigare så kvittar de i allafall för mig om det är en svensk eller en invandrare som begår ett brott det är lika illa oavsett, jag tycker inte det gör mindre eller har större överseende bara för att det var en svensk som begått brottet.

Man tycka att vi slipper de brott som invandrare begår om de inte är här, ja det kanske till viss del stämmer men var drar man gränsen?

Säkrast vore ju att kasta ut alla invandrare skjuta alla grova svenska brottslingar och införa en polisstat.

Trots de problem som invandringen medför så för den också mkt positivt med sig. Betänk bla hur många lågavlönade ursäkta uttrycket skitjobb som ytterst få svenskar vill utföra som idag sköts av invandrare bara för att ta ett exempel.

Jonna sa...

Intressanta inlägg. Frågan är vart problemet egentligen ligger? Hos invandrarna? Hos vanligt folk? Hos politikerna? Personligen tror jag det är folks attityder som är det stora problemet. Många(inte alla) som kritiserar invandringen till Sverige har en underton av att "de ska minsann vara tacksamma att de får komma hit och då får de baske mig sköta sig annars ska de ut". Jag har läst många rapporter och de talar sitt tydliga språk, invandrare ges sällan en chans till jobb, de får lov att ändra sina namn för att ens få komma till intervju. Det finns många välutbildade invandrare som inte får jobb. Många gånger sägs språkbrister ligga till grund för detta men jag tror personligen det handlar om just attityder hos den som skall anställa. Jag tror varje person verkligen skall rannsaka sig själv och se hur man själv ser på de som kommit hit. Ser vi dem verkligen som likvärdiga medborgare med samma rättigheter som de trots allt ska ha när de blivit just medborgare? Fundera lite och bli medveten över hur man själv tänker och varför.

Roger sa...

Vad är det för fel att ställa krav när vi generöst försörjer dem? Skulle du bara tacka bocka om någon som du bjuder in i ditt hem skulle börja förstöra eller skulle du kasta ut denna? Fundera lite och bli medveten över hur du själv tänker och varför. Eller är allt bara dubbelmoral...

Simon sa...

Roger, det är väl ingen som här som påstått att vi inte skall ställa krav på de som kommer hit?

Sen är iof liknelsen med en besökare i hemmet ganska långsökt.

Helt seriöst tycker jag att invandringsproblemet känns väldigt förstorat. Är det verkligen så många som upplever det som ett så stort problem? Personligen finns de många andra saker som känns mer viktiga tycker jag.

Alla ni som är SD sympatisörer här, skulle ert liv bli så mkt bättre av mindre invandring eller är det mest bara att ni tar ut er frustration över annat i era liv på denna fråga?

Jonna sa...

Då kommer frågan: Skulle jag bara kasta ut dem med utländsk härkomst om mitt hem trashades eller skulle jag göra samma sak med en från Sverige och i så fall varför?

Fredrik Envier sa...

Simon, klart att livet inte skulle bli så mycket bättre bara för att invandringen stoppades. Det har ju pågått för länge vilket har gjort att skadan redan är skedd, man måste också se till att reparera den. Då menar jag inte utvisa, utan integrera dessa invandrare på ett bra sätt. Tycker SD har bra tankar kring svenska medborgarskap som prövotid på 10 år. Läste även något om Medborgartest, fast det tror jag det var Folkpartiet som talade om... Mycket vettiga idéer!

Fredrik Envier sa...

IceGirlie/Johanna, vi kan inte gärna kasta ut svenskar ur sverige? Även om det vore jävligt trevligt att kunna utvisa pedofiler och våldtäktsmän. ;)

Jonna sa...

Nej precis Fredrik men om jag leker lite med tanken hur man skulle göra om det valet fanns.

Simon sa...

En liten detalj att beakta är att de invandrare som fått svensk medborgarskap i lagens mening är svenskar precis som de som är födda här.

Om vi ska återkalla deras medborgarskap och skicka ut dem för att de misskött sig borde väl isåfall även en svensk som misskött sig få sitt medborgarskap återkallat eller?

Jonna sa...

Lagen säger att de är svenskar men folks attityder säger ofta något helt annat.

Fredrik Envier sa...

Nationellt motstånd, här har ni ett parti som har tveksamma åsikter. Eller åtminstone rasistiska åsikter! http://www.patriot.nu/

Ganska brutal skillnad mot SD.

Anonym sa...

Patrioter, Sverigedemokrater, nationaldemokrater, lär från historien, var inte en sådan obildad lantisnolla

Per sa...

Simon har ju köpt vänstervriden journalistik rakt av. Utan att göra en check på´t själv. Dags att öppna dörren efter 21 på kvällen och titta vad som händer ute i vårat samhälle kanske? Angå boken så har ju författaren Niklas Orrenius själv medgett att hans journalistik kring Sverigedemokraterna var vinklad "i början" och att han valde vinklingar som var färgade av hans motvilja mot deras åsikter. Att han skulle bli opartisk över en natt känns ju inte särskilt troligt.