Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

måndag, augusti 09, 2010

Sindys första dag på förskolan

DSCN3651
Då var det äntligen dags för Sindy att börja förskolan. Jag och Josephine var förmodligen mer nervös än Sindy, som inte förstod så mycket av vad som skulle ske. Det gick dock ganska som förväntat, med andra ord utan några som helst problem. Sindy strosade omkring och var lyrisk över alla nya leksaker som fanns medans Josephine började med att placera sig vid en stor säck med duplo-lego.

IMG_1212
Josephine flöt in lite väl mycket i rollen som dagisfröken och började läsa sagor för alla barn, även om det på bilden ser ut som hon pillar på sin telefon… ;)

DSCN3652
Sen var det dags för lunch, då måste jag erkänna att jag blev lite nervös. Vi har ju varit lite bekväma av oss, eftersom vi valt att mata henne och inte låta henne äta så mycket själv. Här på skolan så fick hon sin mat serverad på en tallrik. Fiskpinnar, potatismos, gröna ärtor och lite sås. Tro att jag blev förvånad när hon greppa besticken och började käka. Självklart med varierande resultat, lite potatismos i håret, hakan och andra delar av ansiktet, men trots detta väldigt mycket som tog sig in i munnen.

Lyckades även att filma bedriften… Kände mig faktiskt rätt stolt som pappa i dag när allting gick så bra och hon fick så mycket beröm. Tanken var att Josephine skulle skola in Sindy måndag och tisdag, sen skulle jag ta onsdag till fredag. Nu blev det inte riktigt som vi tänkt oss, utan vi båda stannade kvar första dagen. Strax efter lunch så begav vi oss hemåt med Sindy. I morgon och övriga dagar kommer vara fulla dagar, dvs 9-15.

Nu sover Sindy sött och regnet utanför fullkomligt öser ned. När hon kvicknar till och förhoppningsvis regnet ger med sig lite ska vi iväg och köpa lite regnkläder och ett par stövlar, något som vi missat till “skolstarten”.

Inga kommentarer: