Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

tisdag, augusti 17, 2010

Lena Sundström, öööhhh…

lenaSitter och tittar på en dokumentär som heter “Dom kallar oss rasister”, tänkte att det skulle vara intressant med en objektiv granskning av Sverigedemokraterna och deras anhängare. Men efter att ha sett bara några minuter så märks det direkt vad “reportern” Lena Sundström har för åsikter och hur hon väljer att vinkla det.

Ju mer jag hör/ser av det här programmet så blir jag mer och mer förbannad. Det är en totalvinklad dokumentär, fast den försöker ge sken av något helt annat. Undrar om TV4 skulle ge en motsatt dokumentär sändningstid? Förmodligen inte…då är man ju rasist!

Uppdaterat:
Lite intressant läsning med fler likasinnade hittade jag under kommentarerna på Politisktinkorrekt.
Läs själv och döm!

21 kommentarer:

Anonym sa...

håller med dej den var väldigt enögd på grund av hennes egen åsikt.nästa vecka tycker jag tv4 kan skicka en nynazist som utreder integrationen i rosengård hahaha

Fredrik Envier sa...

Det enda jag fick ut av den där hobbydokumentären var att Lena Sundström är ett stort skämt! Att sen TV4 väljer att köpa hennes produktion är ju snudd på till och med större skämt. Nån som kan fiska reda på vad de betalade?

Anonym sa...

Om man sympatiserar med SD gissar jag att man tycker man att Lenas dokumentär är vinklad.

Många röstar på SD men inte har en aning om vad de står för egentligen.

Till och med vissa högt inom partiet (avgick när han förstod bättre..) hade inte fattat det:

http://www.expressen.se/Nyheter/1.2079760/hoppar-av-sd-jamfor-dem-med-nazister

Fredrik Envier sa...

Fast om du är totalt opartisk och professionell så skulle du även se att dokumentären är otroligt snedvinklad. Hur många som röstar på sossarna tror du inte det är som INTE läst deras partiprogram tex? Att leta upp nån tomte som röstar på SD och sedan filma honom i samband med att han dricker öl är ju verkligen att lägga ribban lågt.

Anonym sa...

Ja men skillnaden är väl att sossarna inte är främlingsfientliga & rasistiska...
Tycker du även Kalibers vallraffande journalistik är vinklad? SD säger en sak på interna möten och sen står de inte alls för samma sak när de är en öppen intervju.

Fredrik Envier sa...

Det finns sannolikt en stor mängd rötägg bland SD. Finns nog ett enormt arbete att med få alla företrädare ute i landet att följa partiets gemensamma viljor. Självklart finns det anhängare som är extrema, främlingsfientliga och rasister, tveklöst. Sossarna har en ansvarslös invandrarpolitik som på sikt kommer skapa ännu större klyftor i sverige än dem vi ser i dag.

Ang Kalibers radioprogram vet jag ingenting om, så det är svårt för mig att uttala mig. Dock har partiledaren Jimmie Åkessson bemött denna kritik i en artikel i Aftonbladet.

När man skapar dessa dokuemntärer om SD vänder man sig till extrema företrädare för partiet istället för att låta Jimmie Åkesson uttala sig.

Hörde att Moderaternas pressekreterare köper sex förresten, ööööh....ska vi fråga honom om vad han tycker om sexköplagen?

Fredrik Envier sa...

Känner att kommentarsfältet här snart tappar ämnet totalt. Det handlar om dokumentären, inte om Sverigedemokraterna. Det finns det andra inlägg som handlar om.

Anonym sa...

Summa summarum tyckte jag iaf att dokumentären var bra.
Tack för diskussionen!

Fredrik Envier sa...

Ännu mer åsikter om dokumentären:
http://www.alexlewerentz.com/2010/08/vart-ar-varlden-pa-vag.html

Fredrik Envier sa...

Kanske skulle säga att nätet översvämmas av kommentarer kring hur urbota dum den där dokumentären var. Pinsamt liten del av svenska folket den lyckas lura.

Anonym sa...

Lena gjorde sin dokumentär, tror inte det handlade om att luras, mer visa att tex områden på 70-talet inte var invandrartäta men ändå var det ett "dåligt" område.
Sen att följa en SD representant när han försöker värva nya medlemmar på Gotland som är mer intresserade av lokalpolitiken än invandrarfrågor och varför SD har så starkt fäste i Skåne.
Tur att smaken är som baken..!

Anonym sa...

Jag har läst SD´s partiprogram och frågar mig vad Lena Sundströms ”dokumentär” hade med SD´s politik att göra. Det är inte bara flyktingpolitiken som havererat, utan även de demokratiska principerna, när man låter en välkänd vänsteranhängare med ”väl valda” intervjuer ger sken av att ett par idioter företräder SD´s politik.

Med samma typ av journalistik vore det lätt att utmåla alla muslimer som burkabärande självmordbombare. Denna typ av journalistik orsakar endast en polarisering i frågan varför kritiken mot nuvarande invadringspolitik växer. Kanske lyckas hon övertala den dummare delen av befolkningen som inte lyckas genomskåda detta?!

Varför inte istället ge SD utrymme i en öppen, demokratisk, politisk debatt?! För det är ju det som kännetecknar det demokratiska samhället?! Är det ingen som vågar möta Jimmie Åkesson på neutral mark?!

Nu har SD min röst av dubbla anledningar. Och vad Sundström lägger sin röst vet ju alla. Men hon är söt ändå ; )

Fredrik Envier sa...

AMEN!

Anonym sa...

Du lobbar så hårt att jag måste fråga; är det SD du kommer rösta på?

Fredrik Envier sa...

Är väl en rätt befogad fråga förvisso, även om folk vanligtvis hemlighåller vilka de röstar på. Men JA, jag kommer lägga min röst där. Sen kan vi alltid hoppas att Moderaterna lär sig tills nästa val...

Emma sa...

Sjukt starkt av dig att öppet skriva om att du ska rösta på SD. Nu hoppas jag på att din fästmö också gör ett klokt val, då har SD iallafall fått 3 röster;)

Anonym sa...

Ja, alltid finns några stackare som är trångsynta och inte kan se helheten utan försöker hitta någon grupp som syndabock (är det inte judar är det islamer, romer eller bara mörkhyade och svarthåriga överlag).

Fredrik Envier sa...

Sen finns det stackarna i den kategorin där du faller in. Dvs de som tolkar partiets åsikter och ståndpunkt utifrån vad ANDRA säger. Istället för att lyssna på partiet själva.

Ungefär lika klokt som att fråga Mona Sahlin om vilket politik moderaterna för...

SD, för det är väl dem du syftar på som har den åsikt du nämner? SD säger inte att utlänningar är ett problem i sig. Problemet är att vi tar emot fler invandrare än vad sverige kan ta hand om, då blir det ett problem. Folk har en benägenhet att vrida till detta så att det blir ett rasistiskt uttryck vilket det inte är.

Anonym sa...

Det är en alldeles utmärkt ide att lyssna på vad andra säger om partiets politik, t.ex. vad Mona Sahlin säger om Moderaterna eller vad Reinfeldt säger om Socialdemokraterna. Det breddar synen på partiet och lyfter fram detaljer om deras politik som dem så gärna inte skyltar med, inte tror jag Sahlin eller Reinfeldt tar upp dem negativa konsekvenserna av sin politik. Det är klokt att inte bara låta sig indoktrineras av partipropagandan.

Fredrik Envier sa...

Kan säkert ligga något i det du säger, MEN innan du lyssnar på moståndarna så kanske du bör lyssna på partiets egen "propaganda"... ;)

Per sa...

Blir glad när jag läser det här. Glad att det finns fler än jag som genomskådar vänstervriden media som gör allt dom kan för att måla upp den typiska Sverigedemokraten som någon rasistisk redneck tomte. Det gäller bara att man inte själv luras in i det och börjar tro på det. Det är ju ingen hemlighet att vänstern vill ha ett klasslöst samhälle. Så hur fixar man det snabbast? Jo med hjälp av massinvandring och vänstervriden media som säger att man är rasist om man inte skriver under på det. Sen kryddar man med svin hög skatt så det blir lite skön kapitalflykt också och snart är alla precis lika fattiga, t o m staten. Nej om inte Sverige ska gå mot en kommuniststat med inbördeskrig(som vi redan har med div gängkrig) så måste Sverigedemokraterna in i riksdagen. Ingen tvekan om det. Får dom dessutom hjälp av Alliansen så kommer vi nog äntligen se en förändring åt rätt hål. Ha det gött! /Per