Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

torsdag, augusti 14, 2008

Hur skulle du göra för att tjäna en miljon kronor?


En person som valt att spamma flera bloggar med sin bloggadress, i hopp om att dessa skulle falla för hennes trick och skänka 6 kronor till henne/honom/det via SMS, varav 1 krona skulle tillfalla henne. Snacka om skitavtal med operatören för det första. Men sen då, personen ifråga är totalt anonym och vägrar att tala om vem denne är. Istället ska själva grejen vara att skänka en krona till en främling. Idén är inte alls så dum, men den brister på flera ställen. Dels just att man skänker till en främling, suger stenhårt. Man vill ju se vart pengarna tar vägen och vad de går till. Sen ska man skänka hela 6 kronor för att personen ska få en krona, varav ytterligare 5 kronor går till operatör, sms-företag och moms.


Det sista problemet är något svårlöst i dagsläget och har länge varit en svår nöt att knäcka för många IT-företag som vill tjäna storkovan på nätet. Att kunna ta betalt små summor utan massa kringkostnader. Säg att 10 öre drogs från ert konto varje gång ni gick in och kollade min blogg tex. Det är en sådan obetydlig summa att ingen bryr sig. 10 dagars bloggläsande för en krona?! Problemet är att det går inte i dagsläget (vad jag vet) utan att banker och operatörer ska ha sin beskärda del av varje transaktion.

Man kanske skulle starta en betydligt roligare insamling till något som ni läsare sedan får vara delaktiga i på ett eller annat sätt. Tycker dock inte om själva tiggargrejen i sig.

Hade faktiskt en skitkul idé när vi drev den kontroversiella klubben Nasty i Stockholm. Vi älskade att befinna oss i gråzonen och töja på gränserna. En tävling som vi hade funderingar på att köra en tävling där priset skulle vara ett par äkta silikonbröst. Spånade på att ta in Viktoriakliniken eller liknande och få dem att sponsra en del, i värsta fall skulle vi dega hela operationen själva. Det hela skulle grunda sig i någon form av SMS-tävling, synd dock att vi aldrig genomförde det. Skulle garanterat skapat löpsedlar på Aftonbladet och Expressen.

När jag precis kollade var dessutom bloggen nedstängd, fungerade dessvärre inte så länge med andra ord. http://enmiljonkronor.webblogg.se/

Inga kommentarer: