Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

lördag, april 10, 2010

Den ultimata festvåningen

festvåning
Ja, finns den? Det är fan frågan. Det är förvisso olika från person till person, vilka önskemål och krav man har. Vissa vill ha smått och gulligt, andra vill ha stort och pampigt, men det slutar ju inte bara där. Sen kommer det till mängder av detaljer som ska tillfredställas. För den som inte fattat det, så pratar jag festvåning för vårt stundande bröllop.

Vi var igår iväg och tittade på Östgöta nation, finns ju många fördelar med den lokalen. Stora salen är ju fin och pampig, massor av kristallkronor i taket och stora fina fönster. Dessvärre är resten av nationen inte fullt lika attraktiv och välskött. Kuvertpriset kan med fördel hållas lågt, samt att barpriserna för gästerna under kvällen blir på en vettig nivå. Nackdelarna är att man blir tvungen att stänga kl 02 (och då har man ändå sökt extratillstånd), akustiken i stora salen ska enligt säkra källor vara kass och jävligt svår att ha att göra med. Med tanke på att halva tiden i den här lokalen om inte mer kommer bestå utav stor fest med diverse uppträdanden osv så är det av stor vikt att man får till just den biten. För närvarande har de inte tillstånd för “uteservering”, vilket gör att man inte får gå ut med ett glas bubbel på gården… Ska försöka spalta ned allting och väga plus och minus.

MIN ultimata lokal är den som ligger lite lite utanför city-kärnan, bör helst inte vara ett ställe där jag är tvingad att köpa deras kuvert/meny. Jag vill helst kunna styra egen kock/catering samt egen bar. Det ska vara högt till tak och någorlunda akustik, detta kommer man nämligen ändå få fixa i och med dekor. Lokalen bör vara ca 300 kvm, så att 17 st runda bord med en diameter på 180cm får plats samt tillhörande stolar, gång mellan samt en stor scen. Har inte gjort nån mer ingående skiss, men skulle tippa på att man skulle behöva en lokal med måtten 15x20. Fördel är ju självklart om lokalen är ståtlig och fin, gärna en uteplats som man kan disponera.

Tips mottages tacksamt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hammarskog kanske vad vet jag!?

Anonym sa...

Hej!
Jag skulle rekommendera lokalen ute vid Ultuna. Vet dock inte vem ägaren är men det är i en gammal lada som är renoverad och hur fräsch som helst. Hur många gäster blir ni? För den är ganska så stor.

Fredrik Envier sa...

Gästlistan säger i idag 170 gäster.

Carina sa...

Orangeriet i Botaniska trädgården...min vänner hade sin bröllopsmiddag där och det var hur fint som helst. Pampigt som ni vill ha det. Som det var då hyrde man det från fre-mån så man kan alltså svänga sina lurviga ända till måndag morgon om man nu vill det=) Det som också är bra är ju att man kan stå för mat och bar själv där....phu vilken jäkla lång kommentar jag drog av...hoppas du inte somnat=)