Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

fredag, april 09, 2010

Sovrutiner


Vår lilla prinsessa är ju på de allra flesta sätt hur snäll som helst. Lätt att ha att göra med och snäll. Den senaste tiden har vi dock gjort lite förändringar i hennes sovmönster, dvs hur mycket hon sover på dagarna. Självklart så får man sota för detta, rejält enligt våra referensramar i alla fall. Inatt vakna hon vid fyrasnåret, skitgrinig och ville inte somna om... Josephine var upp först och gav upp ganska snabbt och skulle ge sig iväg och göra välling. Då tog jag över, för att inte låta henne bestämma hur som helst. Hon ska kunna somna om utan... Det såg ut att gå bra, men sen tvärt vände det efter man suttit och gullat i 30 minuter...hjärtskärande skik, som inte går att beskriva med ord... Elliot som dessutom har rummet precis bredvid vill man helst inte väcka. Så till slut efter en lång tid gav även jag med mig och gjorde en liten flaska välling... Gnällde och skrek även efter den, men sen när vällingen gått ned i magen så lugnade hon sig.

På dagarna är det ett annat problem. Tidigare vaknade hon ungefär sex på morgonen, halv sex ibland. När klockan var 9-10 brukade hon få ta en powernap på ca 40 minuter upp till en timme. Senare på eftermiddagen vid ett så brukar hon ta en längre sovstund, 1-2 timmar. För att sedan slutligen gå och lägga sig vid sex på kvällen. Detta har fungerat bra och kanske inget man bort rucka på, men vi försöker anpassa henne lite efter dagis/förskola som snart kommer.

Det vi gör nu är att hon får inte sova förrän kl 11-12 på dagen, en gång bara och gärna mer än en timme. Det är dock livat i säkert 40 minuter innan hon somnar in, förmodligen för att hon är så otroligt övertrött.

Vet inte riktigt varför jag skriver det här inlägget, förmodligen totalt menlöst för de flesta läsare... Ska nog ge mig ut i lite föräldraforum och söka lösningen på mitt problem.

1 kommentar:

Sandra sa...

Sovtider förändras hela tiden. Våra barn brukar sova till sju på morgonen trots att vi lägger dom klockan halv sju på kvällen. Men nu har dom börjat vakna runt fem varje morgon istället. Sen spelar det ingen roll när man lägger dom heller. Men det brukar bli bättre när dom börjar på förskolan. Håller tummarna att det går bättre idag =)