Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

torsdag, juni 04, 2009

Krögarlivet

De senaste dagarna har det varit en jäkla massa prat om krogar i stan. Har fått flera samtal från olika personer rörande “krogsatsningar” i stan. Inte helt oväntat så handlar flera om att ta över ett skuldsatt Blue Moon Bar och starta något nytt. Att det råder full panik på bygget är tydligt, då det inte bara är påtryckningar från ett ställe, utan flera. För dem som inte greppat så har ju Blue Moon Bar bommat igen, sommarstängt tror jag det kallas för. I själva verket så är det kris och slut på pengar som är den verkliga anledningen. Satsningen som skulle ta Uppsala med storm uteblev och istället så har lokalerna gapat tomma. Nu vill de uppenbarligen hitta någon som ska ta över ett skuldsatt bolag, alternativt arrendera det. Ställer mig väldigt skeptisk till det hela!

Jag kan nog säga utan att hymla med det, att jag mer än gärna skulle dra igång en krogsatsning som Seven, fast bättre och som Seven var tänkt att bli. Med lärdom av en del misstag och göra sånt som aldrig blev gjort ordentligt. Även om Seven var en sjukt kul nattklubb som gav mycket till sina gäster, så finns det mycket mer att ge. Vi får helt enkelt se vad framtiden har att bjuda på! :)

Läste även i UNT att Carl Philip får på nosen rejält för hur misstänkta svartlöner på Rådhuscafét. Här kan jag bara önska dem lycka till, och hoppas verkligen att de klarar sig ur skattmasens klor inte minst för att jag gillar maten, men också gillar dem som driver och äger stället.

7 kommentarer:

johanna jordgubbe sa...

ja ska det vara någon som skall klara av att driva de lokalerna så är det väll du! även om jag kanske tycker att seven gått i graven och bör då stanna där :) men nått nytt skulle du säert kunna hitta på! men vad är det som är fel.. nått skumt, magiskt och förhäxat lär vila över de lokalerna för inte tusan går de bra för något där :)

Anonym sa...

Låt pajasen gå i konkurs!! Problemet som jag ser är: Janne. Han har blivit extremt manipulerad av Patric Vallgårda. Rykten menar att han pantsatt sommarstugan och lagt in alla pengar i BMB.

Där ser jag att man kanske ska överväga rädda honom. Men bonden får klara sig själv. 3 miljoner i privata skulder mer därtill i bolaget. Lycka till.

Fredrik Envier sa...

Ja, det stora problemet är verkligen Janne i den här historien. Tycker enormt synd om honom och önskar att han kunde hitta en skuldfri väg ur skiten.

Johanna sa...

Skulle vara kul att läsa om hur en krögarkväll/dag i arbetssyfte ser ut.. som du halvt lovade för ett tag sen ;)

Fredrik Envier sa...

Jo, jag tänkte faktiskt på det jag med när jag skrev rubriken till det här inlägget.

Saken är den att den ena dagen är sällan den andra lik. Kan handla om att sitta i möten med leverantörer och tigga pengar och sponsring, till att hämta kamonät i stockholm. :)

Alexandra sa...

Jag röstar definitivt för att du skulle ta tag i det och öppna något liknande Seven. Jag älskade stället, som så många andra och drömmer fortfarande om den dagen, som det/eller något liknande öppnar igen. Uppsala behöver Seven! Vi har ju ingenstans att gå.. :)
Jag hejar på dig, Fredde!

Larsson sa...

ja de kan inte var lätt att driva en natt klubb som bara har 15-20 besökare/kväll.

sen har ja hört att de har funnits klagomål på musiken på bmb som inte varit gästerna till lags.

uppsala behöver en ny nattkubb och jag tycker du ska ta chansen att för ändra natt klubbs livet i uppsala, kanske daks att åter uppväcka seven?