Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

torsdag, juni 04, 2009

TACK Sverigedemokraterna och TACK Piratpartiet!

sverigedemokraterna
Vill tacka båda dessa partier för att de finns till. Inte för att jag kanske sympatiserar med alla deras åsikter, allra helst eftersom deras partiprogram knappast är kompletta utan de gräver mest ned sig i sina kärnfrågor. Anledningen att jag vill tacka dem är för att utan dem hade aldrig de stora partierna fått upp ögonen för dessa frågor. Kärnfrågan som Sverigedemokraterna leder är ju invandringspolitiken. En politik som inga partier verkar våga ta tag i, med rädslan för att landa i samma fack som just SD. Pga det enorma stöd som SD fått under senaste åren har detta fått till följd att de övriga partierna börjar se över sin invandrarpolitik. Bra jobbat SD!

piratpartiet
Nästa grej är Piratpartiet, de har lyckats göra något liknande fast i ett annat område. Ett fritt Internet och upphovsrätten är två frågor som de driver väldigt starkt. Även här lyckas man få de stora partierna att få upp ögonen och se över vilka lagar man tvingat på det svenska folket. Ett storebrorssamhälle utan dess like!

Det är dock synd att inte de stora politiska partierna kan se och våga lyssna på det svenska folkets vilja. Det är ju just därför vi har en demokrati. Man vågar inte prata en restriktiv invandringspolitik, för risken att stämplas som rasist. Man vågar inte värna om det fria internet och anpassa upphovsrätten efter 2000-talet, för då kommer stora jättar och företag som tjänar pengar på föråldrade metoder att höja rösterna.

1 kommentar:

Martin sa...

Vill man se ändringar i invandringspolitiken är det klart att man ska driva det (jag tycker tex. att prövningstiderna för de som söker asyl är omänskligt långa), men Sd verkar ju snarast stå för något slags folkhemsromantisk monokultur med litet främlingsfientliga inslag. Det går att diskutera invandringspolitik utan att göra det på det sätt som Sd gör.