Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

söndag, juni 14, 2009

Sist men fan inte sämst!

SNC18206
Ja, då har både Draken och Frugan varit igång tidigt som fan, den förstnämnda var igång sent in på natta och styrde upp sitt bloggande. Jag har studerat vår sovrumslakan på ett fantastiskt nära avstånd. Sjukt hur de där små trådarna löper fint ihop och bilder ett, just det, stoooort vitt laken. Fantastiskt liksom.

SNC18208
Men det är inte därför ni är här, ni är ju här för att höra om vår fantastiska middag igår med Danne Ågren och Josefina Drake samt deras supersöta prinsessa Leia Drake. Hon har avancerat så mycket att hon nu faktiskt kan le när man gör roliga grimascher.

SNC18212
Dagen började med att Josephine, min Josephine alltså, jobbade och jag var ute och styrde upp saker för kvällen. Först skulle Elliot skjutsas iväg till sin farmor, som skulle ta med honom för att träffa sin pappa. Jag åkte förbi salongen med Sindy och checkade av några sista detaljer kring kvällens middag. Sen bar det av till Gränby centrum för the ultimate shopping. Kom dit lite efter halv tre och damn säger jag, det var inte bara jag där. Gränby centrum var tamejfan fyllt till bredden med folk och du ska inte tro att Systembolaget ville vara sämre. Hela bolaget var i princip en enda stor kö, ok, jag kryddar lite men ni fattar grejen. Kön ringlade sig liksom längshyllorna för att sedan svänga av och fortsätta. Galet tänkte jag och plockade ihop det jag skulle ha och stod sedan snällt i kö och vänta på min tur.

DSC05956
Efter det bar det iväg till Kvantum för the food. Jag knatade runt ungefär en timme inne på kvantum, var liksom ingen idé att stressa och bli förbannad på idioter som bestämt sig att handla samma tid som mig. Hade ju tänkt att jag skulle hinna hem och förbereda en del innan Josephine slutade, men så vart icke fallet. Tiden sprang iväg och det var bara att åka och hämta henne direkt. Sindy var så snäll hela tiden och flirtade omedvetet med folk som handlade på kvantum. Hon har en förmåga att få folk att stanna och titta på henne med stora leenden. Aldrig någon som stannar upp och tittar så på mig, wonder why? :)

Efter jag hämtat Josephine så var det dags att sätta igång med kvällens måltid. Vi hade valt att styra till med en 4-rätters för att göra det hela lite mer avancerat. Josephine tog hand om att pynta lägenheten och jag tog hand om maten, vilket jag skulle få ångra. Försöka styra 4-rätters middag och lite mise en place är fan inte enkelt i vårt compact-living-kök. Till aptitretare så serverade vi hur som helst hummersoppa med en liten klick aioli i och ett vitlöksgrillat bröd. Som förrätt kommer sedan två stycken små minibruschetta med mycket vitlök. Varmrätten var en perfekt ungsgrillad pepparstek, dvs en tournedo av oxfilé rullad i olika sorters peppar. Till detta serverades västerbottenpuré i en liten skål och grönpepparsås. Var faktiskt brutalt gott om jag får prisa min egen mat! ;) Till efterrätt styrde vi till en egenpåhittad-kombinerad-mixad äppel-fusk-cheesecake. Bestod av lite krossade digestive i botten, sen la vi på lite äppelbitar som vi stekt i smör, honung och kanel. På detta lade vi på en klick med kessela vanilj blandat med philadelphiaost. Också detta brutalt jäkla gott, om jag får säga det hela.

SNC18216
Måste även lämna ut lite detaljer kring matlagningen. Eftersom det var så mycket att stå i delegerade jag ett par saker till Josephine. Hon fick stå för att fixa grönpepparsåsen och styra purén. Efter tre öl så prioriterade hon lite tokigt och potatisen blev glatt stående på diskbänken. Jag räknade då snabbt bort henne som kockassistent och tog kommando i köket igen. Josephine å andra sidan förstod inte alls, hon tyckte ju att hon styrt allt där ute. Såsen stod och kallna och potatisen var pressad, men inte mer än så...låg dessutom ett par hela potatisar bland alla pressade... :) 

SNC18220
Det roliga med middagarna med den här familjen, dvs Drake/Ågren är att de har en benägenhet att hålla på långt in på natten. Så långt in på natten att jag påbörjade en liten powernap...inte så jäkla liten heller. Jag vaknade nämligen upp på soffan på morgonkvisten. Galet! :) Hade hur som helst en supertrevlig kväll med detta par.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag skulle vilja ha lite recept på allt gott ni gjort :)Tack och hälsningar sofia

Josefin sa...

jag måste tillägga att jag ansvara för iordningställande av hemmet samt mata barn,oftast brukar vi laga maten tillsammans,men denna gång va älskling förste kock och jag städerska och nån typ utav hovnarr...haha eller värdinna kan vi också säga...Puss kärlek