Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

måndag, oktober 19, 2009

Jan Helin använder Aftonbladet efter eget tycke

janhelin Läste precis att Aftonbladet blivit anmält fyra gånger till Justitiekanslern för Hets mot folkgrupp. Ansvarig utgivare är Jan Helin, alltså den personen som tar smällen. På något vis tycker jag att det är lite kul, eftersom jag anser att han är ute och cyklar i sitt agerande som Chefsredaktör när han väljer på tvivelaktiga grunder vilka som får annonsera i tidningen eller ej.

När man gjort det övertramp jag anser att Helin gjort, sjunker trovärdigheten enormt i vad tidningen publicerar. Han väljer att använda Aftonbladet som ett personligt verktyg och vinkla nyhetsbevakningen efter hans egna åsikter. Aftonbladets (läs Jan Helin) åsikter syns glasklart i artiklar rörande tex Sverigedemokraterna. Du har en blogg, håll dig till den!

2 kommentarer:

E-mannen sa...

Ehh. Vilken chefredaktör väljer INTE vilka som ska annonsera i deras tidningar?
Finns väl en anledning till att man inte ser porr-annonser i kyrkotidningen Amos till exempel. På samma sätt kan man inte tvinga en uttalat vänsterorienterad tidning som Aftonbladet att ta in reklam från vilka som helst. Om man inte fattat för länge sedan att dagspressen i Sverige är vinklad än hit eller än dit så. . Ja. .
God morgon, kul att du vaknade! :-)

Fredrik Envier sa...

Jo, det är ju chefredaktörens jobb att välja vad som ska publiceras i tidningen. Inte speciellt relevant att jämföra Amos med Aftonbladet, eller? I detta fall är man enligt mig ute på lite djupare vatten, när man direkt tar en politisk ställning och väljer att hindrar vissa politiska partier att annonsera, för att de håller på växa sig starka. Men du verkar vara av en annan mer förstående åsikt?