Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

onsdag, oktober 21, 2009

Snål gubbe?

teliafaktura 
Den senaste tiden har jag blivit onormalt prismedveten… Retat upp mig på elbolaget och börjat forska lite lätt i hur man kan kapa hundralappar (tusenlappar på årsbasis). Det allra senaste var idag när jag morrade över att min telefonräkning ligger konstant mellan 1400-1800 kr i månaden, fast det borde kosta 599 kronor fast pris. Så nu har jag börjat fiska och rensa ur bland sakerna som läggs på min teliafaktura. Har redan bara idag lyckats rensa ur så den kommer ligga på 300 kr mindre tills nästa månad.

Jag skickar visserligen en hel del sms kan jag konstatera, i snitt ca 30 stycken om dagen…dvs lite drygt 900 sms i månaden. Suck?! Pratar i telefon gör jag desto mindre, “bara” 3 timmar i månaden. Dvs ett snitt på 6 minuter om dagen ungefär…

Nu undrar man om detta bara är en naturlig utveckling, ekonomisk mognad och prismedvetenhet? Om jag börjar dra åt svångremmen inför villaflytten eftersom vissa saker sannolikt kommer kosta lite mer då. Eller det senaste och det mest hemska, börjar jag bli gammal (det behöver ni inte svara på) och snål gubbe?

Ursäkta för detta totalt ointressanta inlägg om min privatekonomi… Imorgon ska jag prata om soppakostnader, eller inte! =)

7 kommentarer:

Anonym sa...

varför inte skaffa gratis sms och betala runt 100 kr/ månad? det gjorde jag när jag hade Telia.
ring dit så hjälper dom dig nog.

Anonym sa...

Med tanke på att jag jobbar med detta dock till företag. så låter du just nu som 9 av 10 företag gör. De använder Telia för att de är "enklast" har "alltid funkat" betalar 1200 hos telia idag, för nåt som går att paketera hos Tele2 för 499..och de två operatörerna har samma 3G nät.

Du låter alltså bara som 9 av 10 företag gör, det finns alltid pengar att spara ;)

Fredrik Envier sa...

Jodå, men jag har ju gratis sms. Jag har något som heter Storpratare tror jag det är. Så det kostar 599 kr månaden. Ringer "gratis" och SMS'ar gratis typ. Men sen surfar jag en del på mobilen, så där tillkommer det typ 150 spänn per månad. Ytterligare en hundring för en mobil jag plocka ut som läggs på månadskostnaden. Sen är det sms-tjänster för lite drygt 500 kr (aaaaj). Ja, du ser! :)

Fredrik Envier sa...

Haha...Jennie och du låter precis som en.....telefonförsäljare! ;) hahahahaha....

Anonym sa...

500 kr för sms-tjänster?!Var sjutton är det, och hur hinner du sms så där mycket?!!?

Fredrik Envier sa...

Jag antar att den frågan är befogad... ;) Hade notifiering förut så jag fick sms varje gång jag fick SMS till min live.se-adress. Nu får jag för mycket mail, så det kostade mig 180 spänn en månad. Sen vidare har jag betalat parkering med telefon någon gång. Nummerupplysningen ett antal gånger. Röstat på nån (jävla) betaltjänst osv. Jo, glömde en... Hade en tjänst som heter Polissms, där jag får tips om hastighetskontroller. Det kosta typ 4 spänn per tips som kommer. Visade sig att tjänsten kosta dryga 100 spänn i månaden till slut. Mindre värt! Att jag hinner skicka 30 sms i snitt per dag? Ja, anta att det kanske är 5-10 sms under arbetstid och några under kvällen. Sen lite mer på helgerna förmodligen. Fan så mycket mer effektivt att ringa och sitta och prata med någon varje gång.

WOW! Detta kvala nästan in som ett eget inlägg! ;)

Anonym sa...

Haha.. drar historian på möten för mina kunder.
Har hand om företaget där min ex sambo jobbar, 120 personer som jag fixat allt med mobiltelefoni till..dock företagsabonnemang.

Finns ju billiga datapaket :) som kostar typ 69kr på Telia, tror det var fri surf då ..
Det är kul att spara pengar :D

Nästa gång du ska köpa mobil, privat eller företag. Ring mig.. ser ju inköpspriser för alla oxå ;)