Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

måndag, december 31, 2007

Gott Nytt År och välkommen 2008

newyear2008
Då var det äntligen dags, för den dagen vi oroat oss så mycket över. Nu har vi till slut styrt en middag för en liten utvald skara människor, ca 10 personer. Champagnen är snart på kylning och maten ska börja förberedas, lägenheten ska pyntas i guld, silver och vitt. Raketer ska inhandlas och planeras inför tolvslaget.

 

Kvällens meny är något enkel, just för att den ska passa alla.

Bruschetta
Vitt rostat lantbröd serveras med hackad tomat, vitlök, färsk basilika, finhackad rödlök, ett par bitar mosarella samt en bit parmaskinka.

Oxfilé tournedous
Serveras med två sorters potatisgratäng med två val av såser.

Dessert
Smuldegspaj med varma blåbär serveras i ett litet lågt glas tillsammans med vaniljsås.

Ska väl tillägga att det inte är ultimat att två starka viljor som Josephine och Fredrik planerar en middag som denna. Enklast vore att en stod för maten och den andre för dekoration. Nu blir det dock en kompromiss. Vi gör två sorters potatisgratäng för att vi inte kan enas. Josephine vill inte ha lök och ost i sin gratäng, medans Fredrik vill ha mängder av ost, lök, vitlök och grädde! Oxfilén var inte helt enkel den heller, då en riktig köttälskare vill ha sin antingen blodig eller åtminstone rosa, absolut inte genomstekt och well done. Dock brukar tjejer inte vara så förtjusta att äta saker som faktiskt påminner om att det en gång i tiden levde! ;) Nu generaliserar jag lite, så ni tjejer som inte känner igen er behöver inte förfölja mig på stan för att klubba ned mig i närmsta gränd.


Återkommer under dagen hur det går med allt... ;)

1 kommentar:

Sofie sa...

Gott Nytt År!

Kram