Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

torsdag, december 20, 2007

Skeva saker...

Tänkte på att blogga om lite skeva saker när jag ändå inte kan sova. Precis suttit och spelat lite poker i några timmar, bra tidsfördriv. Förvisso förlora jag till slut, men om några småslantar kan hålla mig sysselsatt när jag inte kan sova så är jag tacksam.

När jag och min flickvän var ut och åt senast på Kött kök & bar så konstaterade jag en sak. Grymma restauranger krymper det totala utbudet av restauranger. Ta tex den nämnda restaurangen som exempel. Jag vet ingen annanstans där jag får en oxfilé bättre tillagad. Med andra ord, ska jag äta oxe vilket jag ofta gör, så finns det bara ett alternativ. Det är ju knappt ett normalt utbud. Har ni restauranger som ni påstår er känna till och som tillagar grym oxfilé, dra en kommentar.

Andra skeva saker, Facebook. Vad är det egentligen, råkade sitta bredvid när tjejen loggade in tidigare idag. Vill minnas att jag såg 137 Friend requests. Nog för att jag har 500 vänner på min vännerlista, men de är folk jag har någon form av relation till. Dessa 137 väntade individer kommer precis från hela världen och då menar jag PRECIS ÖVERALLT. Då skulle man direkt kunna tro att dessa består utav massa kåta snuskpellar som får syn på min blonda storbystade flicka. Men icke, vi har en salig blandning från välsvarvade kvinnor till den mest udda rullstolsbundne datanerden. Vad är den röda tråden? Skaffa så mycket "vänner" som möjligt?! Men till vilken nytta?! Är det vad folk tycker är networking? Att försöka få halva facebook på sin vännerlista? Som inte detta vore nog så finns det ett 90-tal applikationsförfrågningar också, eller vad det nu kallas för. Allt från vampyrgrejer till dödskalkylatorer. Nej, man kanske borde kika lite på vad som faktiskt har ett värde och kan tillföra Facebook något. Slipper vi mängder av versioner av Superwall, Funwall och allt vad de heter. Nog för att Facebook är rätt skoj ibland, förutom när man blir taggad i någon hemsk situation. Hatar tex när fyllebilder läggs upp där man ser mindre fördelaktig ut.

Julen, nästa skeva grej på listan. Min kära flickvän och blivande fru älskar ju julen nästefter mig. Hade hon inte haft så mycket att göra på jobbet så hade vår lya sett ut som en villa i USA, dvs mängde av julpynt överallt. Visst är det trevlit att träffa släkt och vänner över jul, äta gott osv. Men denna hysteri med julklappar och all den stress som det medför. Nu tillhör jag den organiserade kategorin människor som skriver ned en lista vad jag ska köpa och sedan bara går och "hämtar" allt. När jag bodde i Stockholm kunde det hända att jag åkte ut till Täby Centrum dagen innan julafton och tror även jag gjort det på självaste julafton något år. Man behöver inte gå runt och fundera på vad man ska ha utan bara går och plockar det man ska ha, betala och åker därifrån. Välplanerat kan hela julshoppingen vara över på ett par timmar.

Nyår, högtiderna går hand i hand. Här vet jag att min flickvän har större panik än vad jag har. Skulle själv kunna tillbringa nyåret hemma, med lite champagne och god mat. Risken då är tyvärr att man efter en tids champagnedrickande blir lite rastlös och landar på krogen. Krogen är mindre ok på en dag som nyårsafton. Problemet är att utbudet av vänner i rätt stadsdelar som innehar villor av rätt storlek och som planerar glamourösa nyårsfester verkar vara rätt klent. Men återigen, jag känner inte samma panik inför detta som min andra hälft.

Ska slänga på en rulle nu, blir väl som vanligt att jag precis hinner väcka Josephine innan jag somnar. Sett att mitt dåliga bloggande tidigare har fått besöksstatistiken att dala något. Förvisso fortfarande över 100 dagliga läsar. Filmen som jag ska se heter för övrigt "We Own The Night" och handlar om två bröder, vars ena jobbar i den korrupta och halvkriminella nattklubbsvärlden medans den andre är polis. Detta leder självklart till en och annan kulturkrock! ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ang. grym oxfile kan jag rekomendera dig att pröva Marcos på Övre slottsgatan godaste oxfilen jag ätit i mitt liv, har dock ej testat oxfilen på KKB.. än ;o)
Värt att pröva Freddan.

Anonym sa...

KonsertBaren har helt ok oxe tycker jag bara så du vet ;)
vänligen Jörgen