Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

onsdag, september 09, 2009

Nattklubben Kalas i Uppsala, det “nya” People produced by Mr P. Vallgårda

image 
Ett flashigt nytt ställe som ska servera schysst mat och stora champagneflaskor. Det ska vara ännu större än People och Seven, ytterligare 700kvm att fylla. Det ska rikta sig mot en äldre publik, det som vi redan på Seven-tiden misslyckades med på 1-årsjubileumet, som People misslyckades med, som Blue Moon Bar misslyckades med.

Frågan jag ställer mig är här, VAD är skillnaden? VAD är det som ska ge förtroende till dessa äldre gäster? Det ska möjligen vara ett fåtal Seven-gäster som blivit äldre och fortfarande vill ge Patric en chans, men det fyller fortfarande inga 1700kvm.

Vad mer? Niklas Forsman, en driftig kille men knappast någon nattklubbsmogul? Förmodligen den som vet ens något om restaurangnäring. Summa summarum tror jag dock han gör en Lundström…

Man slår på stort, skickar ut 20-30 tusen flyers till Uppsala, drämmer på med tv-reklam (som är för kort) på bästa sändningstid, som sade totalt NOLL i budkskap. Det enda som reklamen möjligen gjorde var att koppla ihop KALAS med PEOPLE (vilket man verkligen inte borde vilja göra). De köper reklambanners på lite olika sajter, skapar en communityliknande webbsida som släpps i ett halvfärdigt skick (allt annat än genomtänkt), i ren panik om att få ut något “hett”. Man tjatar sen på folk att ansluta till denna megasuccé, söker stora kända lokala bloggare att ansluta, med mutor om vad?! Sprit?!

Jag kan skriva i timmar om vad jag tror/vet att de försöker göra för att lyckas, men...

...mer intressant är nog att höra vad jag tror kommer ske, nämligen att vi snart inom kort är tillbaka med UPPSALAS STÖRSTA UNGDOMSHAK, dvs 18+. MAX 2 månader med nuvarande stekiga profil, som för övrigt inte ens ger ett "stekigt" uttryck.

Det ska bli sjukt intressant att se vad som händer. Jag kan ju mot förmodan ha fel, även om jag hade brutalt rätt om People.

GRUNDFEL NUMMER ETT GRÄSKLIPPARMANNEN: Kalas talar INGENSTANS om vilken målgrupp konceptet vänder sig mot. Är det 18+ eller 25+?!

Vill avsluta med några mätpunkter som kan vara bra att ha, i jakten på svaret om Kalas är Uppsalas nya succéklubb eller ej:

ALLA lyckas första helgen, gör man inte det så har man för lite vänner och borde inte gett sig in i branschen från första början.

Det är först helg tre, fyra och fem som det verkligen visar sig. Är det långt ringlande köer, 1000+++ gäster så finns det förutsättningar…

Lycka till, MEN ärligt…betala dina skulder innan du skaffar nya…räntan tickar…tick tack…tick tack…!

22 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet Mr Andersson, varma halsningar fran Nevada...

johanna jordgubbe sa...

åhh vad du är bra! du säger det som är på så mångas läppar.. dock med mer kött på benen! :)

jag hoppas på att de nu ÄNTLIGEN skall ha slutat använda sig av sevens gamla mobilliste.. jag är trött att få SMS när jag sover med en massa reklam.. och inte slutade de efter 5e mailet heller :)

malin sa...

Haha ja herregud. Var inne på hemsidan nyss och den såg hemsk ut. Något som en 3åring har lekt lite med..

Om man nu ska vända sig till en äldre mer "stekig" publik så är ju inte en charterbar det rätta sättet att göra det på precis. Hela den grejen får mig ännu mindre sugen
Tror inte att det kommer lyckas så bra det här.
Gillar dock namnet.

Anonym sa...

Låter som det kommer bli ett barnkalas. Patrik Vallgårda har skaffat sig många ovänner under åren, en dag tar vägen slut.

Anonym sa...

Herr Vallgårda är driftig, men inte rätt ute. Det komiska är att han förmodligen skulle kunna tjäna mer pengar i en grävmaskin än på krogen.

Skulle vara intressant om IRS gick igenom den killens papper ordentligt.

Killen har drabbats av akut hybris från ingenstans. Han har, vad jag vet, aldrig lyckats med något själv.

Konstigt är att han fortfarande kan locka dit personal trots att han inte betalar löner i tid.

Tänker gå till premiären för att äta och dricka gratis mellan x och x, sen blir det raka vägen till wermlands och sen sista kvarten på BJ.

Anonym sa...

Det är tungt att öppna krog som rymmer över 1000 personer och bara vara omtyckt av Cissi och vaktchefen, Göran.

Anonym sa...

Hoppas verkligen detta "hak" inte blir samma lekstuga som det alltid varit under alla dessa år..snacka om att killen fått hjärnsläpp..kanske ska betala av skulder först och sälja krog fan han har till salu som det ser rätt mörkt ut för och sen sattsa på ngt... nej då ser han ett"guld tillfälle"(?) att kasta mer pengar i sjön..kör på! hoppas det inte blir pannkaka!

Fredrik Envier sa...

Om du syftar på Blue moon bar så tror jag faktiskt att han lyckats få det sålt. Sen om det är en seriös krögare, entreprenör eller målvakt är ju en annan femma. Det vet jag ingenting om.

Ida sa...

Japp idag fick jag det omtalade brevet med inbjudan till öppningen av just Kalas, fy fan vad jag INTE ska gå, denna inbjudan hamnar helt sonika i pappersåtervinningen direkt, utav att jag ens läst vad som erbjuds. Tänker inte bidra med mina pengar till denna skojare och verksamhet. Då finns det allt bättre alternativ i denna stad. Stå på er alla och gå NTE dit. Våga Vägra Kalas!

Anonym sa...

Haha jag sa det från början sen people öppnade att jag ALDRIG ska sätta min fot där och det gjorde jag aldrig heller! Får se hur länge det här håller... Patrik är ju ett skämt Det är väl kanske tur att det är första april en gång om året! ;)
Tror inte kalas kommer hålla länge som sagt patrik har för mycket negativ energi runt sig.. Man ser igenom han USCH! Fredde Har en nära vän som har berättat en hel del om lån och så vidare du fick ta för sevens skull... stämmer det?

Fredrik Envier sa...

Jo, det stämmer... Tack och lov var det lånet återbetalt när Patric bestämde sig för att avlägsna mig.

Lasse sa...

Om man går in på sidan och läser "bloggarna" som finns där så får man intrycket av att det är tjejer i 20-årsåldern som skriver.

Skulle man inte rikta in sig på en äldre målgrupp? Fast det kanske bara gäller den manliga delen?

Han borde väl ha näringsförbud vid det här laget men han kanske använder sig av målvakter när det börjar dra ihop sig?

Anonym sa...

åldersgränsen verkar vara 20+

Fredrik Envier sa...

Ja, jag läste något om det också. Men det gör ju hela saken bara ännu lustigare, för då ska man göra ett lyxigare People...IGEN... Kommer sluta som så att man stänger igen vardagar till att börja med, för att man drunknar i personalkostnader. Sen slutar man med matserveringen på kvällarna och så fortsätter det... Sen knackar kronofogden på dörren och vips så är allt tillbaka till ruta ett.

Anonym sa...

Våga vägra Kalas!!! Pajas-Patric!

Mona sa...

Jag skulle absolut avråda den som av någon anledning får för sig att arbeta för den mannen. Att arbeta utan att få lön är verkligen inget som någon ska behöva göra, men så fungerar det ju tydligen i hans värld.
Min gissning är att vi snart får se fulla småflickor hänga i klasar utanför igen, det är antagligen den publiken som kommer att lockas.

Anonym sa...

Läste i UNT att nu har kalas gjort det igen!! Skulder till diverse företag och säkert oxå privatpersoner....Fick mig ett gott skratt när jag läste vallgårdas blogg! Dessa killar lever för pengar och kan tydligen köra över precis vem som helst för att leva "la dolce vita" men nån gång kommer verkligheten ikapp dom oxå...

Anonym sa...

Fredrik Andersson du är baaajs, Patrik Vallgårda är niiiice.
så töntigt att du uttrycker dig om den killen, är du sotis ?? är det ingen som tror på dina ideer? och varför klaga på om Patrik skaffar sig mera skulder ? skitsamma det är hans ensak i såna fall. Väx upp.

Fredrik Envier sa...

Tog det dig ett och ett halvt år för att komma fram till det där? Patrics idéer är dessvärre bleka kopior av mina, så nån gillade uppenbarligen dem.

Linus sa...

Fredrik för mig och säkert många andra som är rätt oinsatta i hur krogvärlden fungerar. Varför håller man på och driver krogar på det här sättet? Det är väll bara att skjuta problemen framför sig eller har man i planen att man aldrig kommer att kunna leva ett normalt liv igen? Kanske har man lagt undan en stor säck svarta pengar för att täcka upp skulder som dessa? Eller är det kanske så att man aldrig betalar för något utan endast lånar inventarier, produkter etc och lämnar leverantörerna i sticket? Nästa fråga blir dock vem är så dum så att de lånar ut "öl och annat" till sånna här personer? Jag antar att bryggerierna inte är färskingar när det gäller sånt här. Förutom att han är oseriös så verkar han ju inte allmänt "råbarkad". Har du för övrigt koll på vad som hände med dem som drev Hell Kitchen? Några syrianer har jag för mig och det var nog bland de mest olustiga människor jag stött på i mitt liv. Kändes som att de när som helst kunde mörda någon.

Anonym sa...

Patrik Vallgårda <3 Ni som klagar på han kan ju skaffa ett liv!! Och sen tror jag det är en person som är lite sur bara för att han fick sparken!

Anonym sa...

patrik vallgårda är bäst.