Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

torsdag, april 24, 2008

Halkbana at the Driving Ranch


Sista steget innan uppkörning då, den här halkbanan som alla talar om och säger är så kul. Måste tyvärr säga att jag är lite besviken, för i efterhand var det väl inte så väldans kul. Jag hade hellre fått lekt loss rejält med en bil på gokart-banan bredvid. Matte var så schysst och stod ut med att vänta på mig under hela halkbanan. Tog hela 3 timmar totalt med alla elever... Ska även tilläggas att det hala underlaget man kör på är plåt som de lagt på olja, såpa och sedan vatten. Detta ska då ge en naturlig liknelse med snö/is. Sanningen är att det är som att slänga en två i ett handfat... Men visst, har man otur att landa på en sån isfläck ute på en landsväg så...ja...vad säger man! :)




För den lite tekniske så kanske det är kul att se nedanstående bild. De har en tryckpump som är kopplad till handbromsen. Det gör att körskoleläraren när som helst under körningen kan låsa upp handbromsen och på så sätt skapa ett oförberett ställ med bilen. Även om man hör hur det pyser till i bilen när det sker... Lite smått roligt! ;)
DSC01991

Den här människan nedanför dock borde varken få godkänt för halkbanan eller ens anses som lämplig för körkort. En utländsk tjej på 39 år som varken vågade gasa när man skulle göra det, inte heller bromsa ordentligt när det gavs instruktioner om det. Så ni kan ju gissa hur det gick när hon skulle parera upp en sladd, se själva...

2 kommentarer:

Anonym sa...

tja lite våt asfalt va väl inget själv köerde jag halkbana i falun på vintern då var de riktig is och snö vallar.

men jag håller med dig om att föraren på första filmen kör som en kratta, vi får bara hoppas på att han eller hon får lära sig att köra bättre.
p.s tänk på att när du väl klarat körkortet har du de på prov i 5 år å kör du för fort nån gång under dom 5 åren så rker de på 2 röda och du får börja om från början.

Anonym sa...

Ser ut som att du var på halkbanan Driving Ranch i upplands väsby? Vet dock inte om den fortfarande heter så, men den hette iaf så när jag körde mitt halk-prov där, för x antal år sen..
Lycka till med körkortet Fredde!