Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

onsdag, april 02, 2008

Jadu, då var man tillbaka i livet igen

DSC01922
Oj, vet inte riktigt vart jag ska börja... Men vi är tillbaka från London iallafall, som de flesta säkert redan uppfattat. Vart en sjukt välbehövd och trevlig semester, även om jag gärna förlängt den med några dagar. Finns väl egentligen bara en dålig sak att säga om London och det är vädret, i övrigt så tror jag faktiskt att de flesta andra intryck var goda. En sak som mer eller mindre chockerade mig när vi kom dit var det otroligt artiga och trevliga välkomnande man fick överallt. Jag var mentalt förberedd på vad om i mitt huvud var en engelsman, dvs engelska charterturister på Mallorca, som är i princip samma sak som fotbollshulliganer av värsta klass. Dessa lyste med sin frånvaro... En annan sak som visat sig rätt tydligt i både London och New York är att nattklubbarna i princip alltid har små diskreta entréer. Inte som i sverige där man gärna fläskar på och lyser upp så mycket det bara går. Nej, ett hål i väggen och en liten skylt på dörrn är här alldeles lagom. Så det gäller att veta vart man ska, för tro inte att du snubblar över något om du traskar runt.

DSC01862
Något du däremot hittar om du traskar omkring i London är butiker, märkesbutiker... De ligger vägg i vägg, den ena entrén är fetare än den andra... Oxford street, Bond street och Regent strett är några av de absolut fetaste shoppinggatorna i London. Gillar du småkrams och lite mindre exklusiv miljö har du SOHO som ligger alldeles i närheten... Här kryllar det av små pubar, tattueringsställen, porrbutiker m.m.

DSC01910 Sista dagen och kvällen var nog den roligaste av alla, förmodligen för att vi hade kommit in i allt hur allting fungerade. Det var lättare att ta för sig, hitta dit man ville och göra vad man skulle göra. Dagarna innan var det mycket promenera omkring och bekanta sig med omgivningen. Även om vi gick allra mest sista dagen så såg vi mest då samt kvällen innan. Betade av Buckingham Palace, Big Ben, London Eye, Hardrock Café och kvällen innan ett antal schyssta uteställen.

En av de roligare mötena vi gjorde var de här killarna, träffade dem på Mandarin Bar, en bit nedan för Hyde Park. Stod länge och betraktade dem innan jag bestämde mig för att söka kontakt... Såg ju direkt vilket lysande blog-material dessa killar skulle skapa. Efter vi bekantat oss med dem och listat ut att de var judar, jag min fylltratt fick för mig att de var Amish vilket jag också sa. Som tur var hade de faktiskt humor, trots deras tråkia och trista leverne. De får nämligen inte ha kroppslig kontakt med kvinnor... Så först när jag ville ta ett foto med dem när det stod inne i baren och drack drinkar tackade de nej. Jag fick istället lura ut dem i en mer neutral miljö UTAN kvinnor. De var rädda för att bli sedda och upptäckta av andra på nätet.

DSC01912
Efter Mandarin Bar bar det vidare av till ett ställe som hette Nobu på Berkeley Street. Här träffade vi en supertrevlig coctail-bartender som gjorde ett par rejält schyssta drinkar åt oss. Vi bekantade oss lite och frågade runt lite kring uteställen i stan. Der är en del av Nobu ni ser i bakgrunden... Lite dålig kvalité pga mörkret.
DSC01915
Kvällen bar sedan av vidare till ett av de ställen bartendern rekommenderade. Jag hade nämligen efterfrågat en sjukt exklusiv nattklubb med grym interiör. Minns tyvärr inte vad det stället hette. Vi ångrade oss nämligen i sista sekund, vi kom dit rätt sent och £20 ville de ha av varje person för att vi skulle komma in, så vi bestämde oss för att strunta i det. Så här i efterhand ångrar jag det, för jag hade verkligen velat se vad det exklusivaste av London hade att erbjuda. Men tro mig, det kommer bli fler resor hit.

Inga kommentarer: