Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

tisdag, november 18, 2008

Bankrån, bombhot och risiga flyktfordon


Det händer grejer i Uppsala, det kan du vara säker på. Igår kunde man läsa i aftonbladet om en person som ringt och bombhotat köpcentret Kvarnen i Uppsala. Tydligen så finns goda chanser till att få fast förövaren, han gick uppenbarligen att spåra. Stjärnskottet var enligt uppgift känd sedan tidigare av polisen. Skulle vara rysligt intressant att få veta motivet till detta bombhot. Nån fyllskalle som blev nekad att handla sprit på bolaget eller någon som fick en kall kebab på grillen?

Aftonbladet rapporterar även om stjärnskott nummer två, som ger sig på att råna banken på gågatan mitt i city. Till hjälpmedel på flykt har han en uppenbart risig moppe som efter ett antal försök väljer att starta. Hurvida han kom över några pengar är ännu okänt. Han var dock smart och lämnade efter sig en kartong med texten "BOMB" på, vilket resulterade i att brottsrubriceringen utökades rejält.

Resultatet av rånet var att halva city spärrades av och det blev om möjligt ännu bökigare att ta sig runt med bil i innerstan. Dock skapade detta kaos ett ypperligt tillfälle för grova felparkeringar, som man sedan kunde slingra sig ur ifall man skulle få böter. Rätt och slätt parkerade jag mitt på Östra ågatan, vid en vinkande polis som tyckte jag skulle vända. Förklarade att jag ville stanna till en stund bara, inte åka genom avspärrningarna varpå han släppte förbi mig. När jag och Josephine klev ur bilen undrade polisen hur länge vi skulle stå där, jag svarade att det typ inte borde ta längre än en halvtimme, varpå polisen säger -Akta dig bara så du inte får parkeringsböter när avspärrningarna släpper. Sicken schysst snut som varnar för p-böter, men inte utdelar någon själv.

Åt en supergod lunch på ett fullsatt Carl Philip. Verkar som det går bra där nu, även om rutinerna kanske behöver slipas lite för att få allt att flyta smidigare. Men med tanke på hur nystartat det är så förlåter man sånt.


Inga kommentarer: