Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

måndag, november 24, 2008

Idiot eller kämpe - du väljer!


Snodde en mycket passande bild från Carinas blogg (tack för att jag fick tillstånd att låna den...hmm). Visar hur en cyklist kämpar för att ta sig fram i ovädret. Jag diskuterade detta fenomen med Josephine imorse, hur det är möjligt att folk ger sig ut på cykel i detta väder trots att det i princip är omöjligt att hålla sig på cykeln mer än några sekunder innan man kör fast och måste stötta med fötterna.

Vissa människor verkar ta transporten till jobbet som om det vore en hinderbana. Hoppas verkligen att alla har tillgång till dusch på jobbet och inte sitter och förpestar arbetsmiljön för andra med sin svett.

Kom nu inte med glidningar som att det inte finns några alternativ, det gör det ALLTID, men allting kanske inte presenteras på en fyrfärgsfolder i brevlådan. Men nog fan finns det alternativ till cykeln!

Nu kan jag vara jävligt trångsynt och ha svårt att se det från andra perspektiv, men om du som läser det här har ett annat sätt att se på saken, snälla vidga mina vyer och förklara för mig.

5 kommentarer:

Anonym sa...

tja :-)
hitta din blogg via en kompis å måste säga att jag gillar den! hursom. jag är en av de som valt att ta cykeln till skolan idag, alternativet är att gå men med cykel går det iaf lite snabbare... att ta buss/taxi är inget alt. med en studentekonomi skaru veta! tänkte bara ge dig en annan vinkel... hare bra i snöyran!

Fredrik Envier sa...

Vad glad jag blir att du ger dig till känna trots att jag sågar cykling vid fotknölarna. :) Får man fråga vart du bor, så jag får en uppfattning om hur lång sträcka det rör sig om? :)

Anonym sa...

Ja du studenten, sitt där i din rullstol och hävda din rätt sen.

Det är i vilket fall cyklisten (utan vett) som gör sig mest illa.

Bilar är hårda och cyklister mjuka.

Håller helt med Fredrik. Hur kan man vara så fruktansvärt DUM att man cyklar en dag som denna.

Carina sa...

Du vet ju redan vad jag tycker=)

Anonym sa...

tycker att alla dessa cyklister är rätt egoistiska som ska ut och cykla i snöoväder.De halkar ju mest omkring och aldrig kul att köra på någon ovasett vems fel det är.