(4 personer)
INGREDIENSER
Pannacotta:
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
½ dl strösocker
1 vaniljstång
Kaneläpplen:
2 syrliga äpplen
smör
1-2 msk flytande honung
kanel
TILLAGNING
Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Hetta upp lite smör i en stekpanna och lägg ner klyftorna, ringla över honungen och strö på kanel. Fräs under omrörning tills äppelklyftorna är lagom mjuka men inte mosiga. Fördela hälften i botten på 4 glas, spara resten till garnering.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Skåra vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Koka ihop grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och krama ur allt vatten. Låt dem smälta i grädden under omrörning. Fiska upp vaniljstången och låt blandningen kallna.
Vispa upp gräddblandningen och häll den över äppelklyftorna i glasen. Låt stå kallt att stelna 3-4 timmar. Garnera med resten av äppelklyftorna vid serveringen och strö över lite kanel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar