Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

söndag, april 26, 2009

Framfickan i Uppsala - bra och dåligt


Vi tillbringade några timmar igår nere vid Framfickan, gamla Hamnpaviljongen för dem som kommer ihåg det. De är en av alla uteserveringar som satsat en del på möblemanget för i år. De har stora sköna sängar i rotting som man kan ligga och sola i samtidigt som man dricker en iskall öl. Allting ser vid ett första ögonkast väldigt bra ut, nästan för bra för att vara sant. Och vad är det man brukar säga då, jo, att det är något som är fel.

Så är även fallet med Framfickan, de har inte gjort satsningen helhjärtat av någon anledning. Antingen för att de inte kan och inte vet hur man bör göra, eller så är det av snålhet.

Det finns ingen som helst serveringspersonal som serverar vid borden, detta skulle utan tveka generera en betydande merförsäljning och ökad service. Att det inte finns någon serveringspersonal gör att det kommer snyltare som gärna sitter utan att beställa och tar upp plats för andra betalande gäster. Personalen på stället verkade inte heller trivs helt med sitt jobb. Endast ett fåtal av personalen mötte gästerna med ett leende på läpparna. Förutom att det saknades bordsservering kunde man heller inte ta med nån meny till bordet att fundera över. Istället fanns en meny skriven på en griffeltavla vid baren som enda alternativ. Innehållet i den var förvisso bra och passande för en uteservering vars största uppgift är att sälja dryck.

Om man ska anmärka något på möblemanget och inredningen för i år så var det väl möjligen blommorna, där de kunde satsat på lite större palmer än de som står där nu. Känns som de var en dimension för liten.

Läget är dock oslagbart, när vädret visar sina bättre sidor. Att kunna inmundiga öl till ljudet av islandsfallet som stundtals stänker lätt i ansiktet är oslagbart.

Hoppas dock att några välfyllda dagar på framfickan kan få upp mungiporna på personalen och lägga en extra krona på service.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Framfickan och salt är ett skämt som endast har besökare pga uteserveringens läge.

Käkade där och hittade ett 2dm långt hårstrå i min mat..Sjukt äckligt!

Nä, besök aldrig Salt eller Framfickan i Uppsala skulle jag säga!

Anonym sa...

sitter man på en uteservering tillsammans med 160 andra gäster är det troligare att håret kommer från nån av dom andra gästerna, eftersom servitriserna har uppsatt hår och kockarna har mössor. har du aldrig själv kammat håret med fingrarna för att sen kasta iväg dom få stråna som följde med....

Anonym sa...

Kanske framfickan inte är helt perfekt men det har definitivt potential! Med läget kan det bli hur mysigt som helst, eller eventuellt en hur fin liten krog/ klubb som helst! Dags att satsa flis på det grabbar!

Hälsningar

Af Ekenstamm