Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

onsdag, april 15, 2009

Gamla IKEA-huset reas ut

DSC05252 
Fick höra utav svärmor och svärfar att det gamla IKEA-huset i Uppsala har en super-REA där allt gammalt i huset reas ut till 50-70% rabatt. Synd att man inte visste det tidigare, men bättre sent än aldrig tänkte vi. Åkte dit efter Josephine slutat, vid halv åtta.

DSC05250
Det var mängder av folk och varuhuset såg ut som ett sjöslag, bråte överallt och väldigt väldigt urplockat. Något som gjorde mig fundersam var dock att det gamla varuhusets kunder. Kunder med utländskt ursprung var nämligen enormt överrepresenterade. Hur kommer det sig?! Det finns säkert mängder av svar på den frågan. Är svensson inte lika snål/prismedveten/girig? Har svensson inte lika stort möbelbehov? Inte lika stora familjer? Hjälp mig gärna här.

DSC05251
Det var nästan lite sentimentalt att gå omkring i de urplockade lokalerna, där man tillbringat så mycket tid tidigare. Måste vara ännu värre för dem som jobbat där (Josefina), de lär ju tillbringat mer tid där än någon av oss normala IKEA-shoppare.

Då vi kom dit vid halv åtta så hann vi knappt gå igenom varuhuset med full fart, så det vart mest att beskåda bedrövelsen. När man kom till slutet av varuhuset började köerna ringla långt tidigare än normalt. De som shoppade hade nämligen vagnar som var övarlastade utan dess like.

Tror sista dagen var imorgon, så har du missat den fantastiska rean så kika in då.

Inga kommentarer: