Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

onsdag, augusti 12, 2009

Den svenska flickan Lova



Jag skrev igår om flickan Scarlett som man kunde läsa om i Aftonbladet, hon sålde sina leksaker för att få råd till en semester vid havet innan hon skulle bli blind. Genom det inlägget kom jag i kontakt med en förälder i Sverige vars barn lider av samma sjukdom. Hon heter Lova och är 6 år gammal, insjuknade så sent som sommaren 2009 i hjärntumören Opticusgliom, dvs alldeles nyligen. Mamman Anna-Maria bloggar om det hon och hennes familj går igenom, för en nybliven pappa som mig själv är det otroligt gripande och sorgligt att läsa. Bloggen hittar ni HÄR.

Att Lova bor i Sverige, gör det hela på något sätt så mycket mer verkligt, vilket gjorde att jag valde att skriva om henne. Det är allt annat än ett roligt blogginlägg att skriva ELLER läsa, men för Lovas skull kan ni väl ändå läsa hela.

Lovas spargris
Lova har en egen spargris på Barncancerfonden vars mål är att samla ihop fjuttiga 2.000 kr inom ett år, ett mål jag tycker borde gå att överstiga med råge. Totalt har 590 kr samlats in vid skrivande stund. Det går att skänka 20, 50 och 100 kr enkelt via mobilen så det finns egentligen inga ursäkter. En 20-lapp kan alla avvara. Om 15% av dem som läser det här skänker 20 kronor till Lovas spargris så har målet nåtts på kort tid.

Du har möjlighet att även få skriva in ditt namn så att det syns att du skänkt en gåva under “Tack alla givare!”.

Gå till Lovas spargris på Barncancerfonden!

Hoppas ni inte uppfattar detta som någon form av tiggande utan en vacker uppmaning om att hjälpa små oskyldiga barn som råkat ut för liknande hemskheter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

För att vara petig så bor dom inte i Sverige utan på Åland.

Fredrik Envier sa...

Ja, det var petigt. Men flickan har behandlats i Uppsala och de talar Svenska på Åland. ;) Men du har så rätt så... Hoppas inte det var skälet till att du INTE kunde avvara 20 kr! ;)

Anna sa...

Det blev ju jättefint ^^ Tack. Ler åt kommentaren ovan. Ja man pratar ju svenska på Åland och vi kommer att vara mycket i Uppsala också. :-)

Rickard Hammarberg sa...

Måste säga att jag är stolt som får vara vän med en sån fin människa som dig fredrik :)