Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

tisdag, februari 24, 2009

Ryggsmärtor utav helvete

Rontgen
Nu är det värre än någonsin, sen om det är pulkåkningen eller de nya kuddarna i sängen. Men idag har jag så sjukt ont i ryggen så jag knappt kan sitta rakt upp. Ska försöka reda ut hurvida jag ska söka mig till en naprapat eller kiropraktor. Sist jag gick på såna här besök var jag 16 år och gick till nån kiropraktor i kaniken-huset på Västra Ågatan.

Någon som har någon bra jäkel att rekommendera? Gärna hutlöst dyr, eller inte. :)

Och framför allt, vad är den stora skillnaden på en naprapat och en kiropraktor? Vad jag förstått så jobbar naprapaten mer med massage men gör i stort sätt allt som kiropraktorn gör.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena. Jag har ingen koll på vad skillnaden är, men en som jag gått till många gånger uppe i Polacksbacken, här kommer hemsidan, http://www.naprapatklinik.com/
Han är jätteduktig! Han har många olika metoder, så han hittar nog den möjliga bästa för dig, man kan även boka via hemsidan så det är bra. Ha det gott/ hälsningar Ida

Fredrik Envier sa...

Tack! Jag bokade precis tid där, de ligger ett stenkast från där jag sitter... Återkommer med eventuella klagomål och skadeståndsanspråk. ;)

Anonym sa...

vad jag förstår så jobbar naprapaten bättre med t.ex muskelspänningar vid tennisarmbåge, med nålar ström och lite andra metoder. Kiropraktorn,kan lätt se en spänning i musklerna och sedan anknyta till ryggraden och (crash) så är det några kotor som hoppat tillbaka. Kiropraktorn är mer våldsam, men bra för dig i detta läge, helt klart en nerv som typ blivit ihjälslagen. Kram från doktor smulan

Fredrik Envier sa...

Men ååh, nu har jag ju precis bokat tid hos Naprapaten... Hmm.. Får prova detta, fungerar det inget vidare får jag boka ny tid, hos Kiropraktor.

Anonym sa...

Oftast så räcker det inte med bara en behandling och det ska helst inte gå över 1 vecka mellan behandlingarna. Ge det 2-3 veckor och gör hemövningarna som man ska ha fått så brukar d oftast ta kortare tid.
Som jag har uppfattat det så är den största skillnaden mellan en naprapat och en kiropraktor att en naprapat har flera behandlingsmetoder och jobbar lite mer med ergonomi, förebyggande och rehabilitering än vad en kiropraktor gör. Har aldrig testat att gå till en kiropraktor själv eftersom jag har varit nöjd med min naprapat. Men om du söker hjälp hos en kiropraktor var noga att kolla om personen är en legitimerad kiropraktor. Många som inte är d. Tack för mig. =)