Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

tisdag, mars 31, 2009

The chicken conspiracy theory

crazychicken 
Ingen kan väl ha undgått den pågående kycklingskandalen? Det rapporteras från alla stora tidningar om det ena efter det andra glasfyndet i såväl fryst som färsk kyckling, tysk som svensk. Snart får man väl höra om en hönor som värper ägg med glas inuti. Känns som att historien hela tiden hypas upp av media och det avskräcker sannolikt mängder av människor från att äta kyckling en tid framöver. Ska faktiskt lätt erkänna att vi inte ätit kyckling sedan skandalen vart stor och känd, better safe then sorry så att säga.

Men, nu till det som faktiskt titeln på detta inlägg hänvisar till, en konspirationsteori alltså. Jag ska erkänna att jag inte lusläst alla "chicken reports" som skrivits överallt, varför vissa antaganden i min teori kan behöva rättas till eller justeras för att göra den möjlig.

Låt oss säga att dessa militanta veganer och djurrättsaktivister som ligger bakom detta inte alls fått någon kyckling i maten. Tänk om dessa stackare istället rapporterar in fejkade glasrapporter landet över. De börjar med att bara rapportera Kronfågel, för att sedan utvidga. Självklart väljer de noga vilka som anmäler dessa incidenter, då självklart de som är ostraffade och enligt pappret laglydiga. Att de sedan lyckats få in glasbitar i ett fåtal förpackningar på Kronfågel är ju även det möjligt, men tänk som sagt om den stora mängder rapporter kommer från fejkade anmälningar och andra stämningstörstiga skandalskapare ute i landet?

Lek lite med tanken och förstå vilken ökad effekt det lätt kan få. Läste ju om en idag som kom in med en liten glasbit, och efter det drog butiken in ALL kyckling av det märket. Förstå hur lätt dessa aktivister kan förvärra skadan, vi pratar lätt över 1000 ton kyckling som får gå tillbaka och vad? Kasseras?

Det ska bli väldigt intressant att se vilka följder det här får för kycklingindustrin, allra helst små leverantörer om nu dessa bli drabbade vilket de borde bli indirekt om inte annat.

fredde_udda
Fredrik Andersson
Chicken Reporter

Har du missat kycklingnojjan totalt kan du ju läsa på i någon av nedanstående artiklar?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4740355.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4778832.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4775170.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4770272.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4750451.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4747273.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4726660.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4714397.ab

Inga kommentarer: