Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

lördag, mars 21, 2009

Kronofogden gör tillslag mot nattklubben People i Uppsala

Jobbat utan lön på Krogen People.
Foto: UNT / Hans E Ericson

Tänte faktiskt blogga om ämnet tidigare i veckan, men av någon anledning så blev det aldrig av. Tänkte fråga er läsare om vilken krog i stan som kommer vara den första att gå omkull… Den frågan är förvisso fortfarande intressant att ställa, även om mycket talar för en viss krog. Även om Lotus sköttes på ett mycket mer oseriöst sätt än People så var det ungefär så här det såg ut några veckor innan Lotus bommade för gott. Att Kronofogden kommer in och tar 80.000 kr dagarna innan den 25:e (lön) får garanterat katastrofala följder, sannolikt för dem som förväntar sig att få ut någon lön. Misstänker att det finns en rad leverantörer också som väntar på att få betalt.

För er som inte vet vad som hänt kan jag agera nyhetsankare och berätta att Kronofogden gjorde ett nattligt besök på Peoplel inatt kl 02 och plockade 80.000 kr ur kassorna för att reglera en innestående skatteskuld som företaget har. Hela artikeln finns att läsa på UNT.se.

Hur kan det då gått så illa med tanke på att konkurensen är i princip obefintlig när det gäller den yngre publiken? Visst, en och annan söt liten 18-åring slinker in på Birger, men sen då? Det finns ju trots allt tusentals och åter tusentals små kids i stan som behöver roas och rånas på studiebidraget? Jag skulle vilja gå så långt att säga att det är resultatet av en person som åkt på en lätt släng av hybris. För att under några år fått hjälp att driva nattklubb sedan tro sig vara fullfjädrad nattklubbsguru. Obefintlig koll på vad marknadsföring innebär eller vad underhållning har att göra med. När en person inte har tillräcklig självinsikt att kunna se detta själv, så går det så långt att kronofogden med andra medel får tala om det för hybrissmittade entrepenören.

Vid en eventuell konkurs kommer dessutom räkenskaperna för det drabbade bolaget att synas i sömmarna, vilket sannolikt leder till en och annan obekväm sanning.

10 kommentarer:

Anonym sa...

När troru dom konkar innan sommarn? är rätt så många som ska ha sina studentskivor där:P

Sofie sa...

De står att dem böt namn från Seven till people, vad tycker du om de?

Anonym sa...

om du nu ska blogga skriv om nåt annat lokalt än people de e så ut tjatat skriv i stället om nedläggningen av uppsala garnisonen och bygget av uppsala airport.

http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=77-AV_ID=867503,00.html

Eller så kan du skriva om bandy finalen eller nåt annat.

Anonym sa...

Haha säger jag bara, rätt åt honom hihi!!!

Anonym sa...

People kommer garanterat gå i "konkurs" väldigt snart, tydligen har de ändrat riktlinjerna för Blue Moon Bar då man nu börjar köra en fredagsklubb för yngre. 23års gräns med det klassiska "20år om du står på listan eller har kårleg".

Och som alla vet har people och blue moon bar i uppsala samma ägare.

Sorligt att Uppsala har blivit en stad fylld av oseriösa krögare!

Fredrik Envier sa...

Jag har svårt att tro att de klarar sig till sommaren. Med andra ord, har du studentskiva där så skulle jag vara väldigt orolig.

Att de bytte namn från Seven till People stämmer ju, samma bolag liggar bakom båda verksamheterna.

Rörande mitt blogginnehåll, så bloggar jag om det jag tycker är intressant, inte vad DU vill läsa om!

Har också hört rykten om Blue Moon Bar, tyvärr tror jag inte att det är en speciellt genomtänkt plan. Men det återstår ju att se hur den går...

Annika sa...

Tycker inte att man ska dra BMB ner i skiten för att Patric är med där han är inte ensam ägare.....
verkar inte va många som har koll på det.
Dock ang. åldern så ja ska BMB överleva så har dom inget nog inget val ang. åldern
Nu är ju BMB ett koncept som finns över hela Sverige och vi har redan "låg" ålder på stället då i Stockholm tex är det 27 som gäller..
Men ja som sagt People har nog sett sina sista dagar nu i och med vad som hänt....
Trist på ett sätt men....

Sofie sa...

Jaha ok hahaha då har man blivit tjurig i onödan på folk som sagt att de är samma sak hahaha :D
Men de är ju endå inte samma stämning måste jag ju säga.
Men de va ju roligare på seven :D

Anonym sa...

Konkurs hit och dit krögare som krögare och student hit och dit. Uppsala är Sveriges enligt befolkning fjärde största stad. Men vart är alla gäster, gästerna skriker efter galna events och nytänkande, men vart är ni alla gäster som får detta levererat. Om vi ni skall ta det ålderskategori för ålder så kan vi börja med Seven, första året gästerna rasar in och ägarna ger uppsala borna kända artister på scen med helt underbara tema kvällar som uppsala aldrig sett maken tilll, men vad hände andra året, ägarna ökade ribban men vart tog gästerna vägen, svensson svensson krogarna försöker ge gästerna det dom vill ha show, dansband och klubb men vart är gästerna, fåtal finns men resten då? även dom får sänka ribban på åldern för att överleva, uppsala bor skriker rock bar i uppsala, bullit öppnar och får en bra start men sen då, grabbarna jobbar hårt men det är inte direkt att kön går ner till ån, hörni rockers vart e ni som stödjer eran enda legendariska rockbar? Nationen ett specielt ställe för studenter, unikt om man kom in utan kår leg en dag, men vad fxx skall man med ett kår leg till nu när allmänheten är välkommen, är det ett rop på hjälp där oxå el, dessutom så är arbetskraften inte ens i närheten så dyr som för en helt vanlig krögare, visar att inte ens studenterna i uppsala kan få nationen att överleva. Gästerna till BMB ber om dansband enligt gästboken, BMB ger dom dansband dock en torsdag men ändå kända och poolurära dansband som jag själv vet inte är billiga idag, vet själv vad dom kostade när jag hyrde in dom på 90talet, men vart är gästerna som skrek efter det, en klick är gäster är där varje helg för att dansa och suporta men ni resten då som skrek som galningar? Flustret och BJ som har haft en rek ålder långt över 20, vad har hänt där för att överleva, helt plöstligt står det 18 åringar i kön som slinker in, no hard feelings om det, men va fan visar bara att krögarna är desperta att överleva, fine with me i dessa tider,alla måste vi ta till kneppen för att överleva, men sluta då klaga om ni som gäster inte kan leverera själva. Dock är detta inte ett fenomen bara för uppsala, hela restaurang och krögar branchen i sverige går sidär och alla försöker överleva så gott dom kan, tyvärr får många stänga igen, andra lyckas överleva via rekonstruktioner m.m. För att avsluta det hela, istället för att kasta sten på era lokala krögare och klubbar se till att dom överlever och sluta gnäll, för utan er gäster är dom körda men utan dom krögare/nattklubbar så har ni bara era olyckliga hemmafester som väntar, hur kul är det?.. Så hur fan vill ni ha det Uppsala egentligen och övriga sverige??

p.s. Fredde sorry för det långa utlägget, men du som varit krögare i sthlm/uppsala och förhoppningsvis satsar på uppsala igen, vet jag att själen inom dig säger detsamma, vart går liksom gränsen för det hela kan du svara mig i så fall?

Anonym sa...

Flåt fredde men efter min rökpaus så fick jag mer att tillägga ;(

Bl.a. Carl Philips uteservering över ån, som är ett grymt nytänkande, men vad säger uppsalaborna och dess politker, jag behöver tyvärr inte ens svara på den frågan för svaret vet ni själva. Ännu ett bevis, att utveckling och nyskappande inte uppskattas. Se det framför er vad denna uteservering skulle skappa i nytänkt för andra verksamheter, det betyder mer arbetstillfällen, lokala leverantörer ökar sina leveranser m.m. oki om det skulle inskränka på den nuvarande miljön, men kom igen Uppsala skärp er, ni sitter på en underbar stadsmiljö som kan bli sveriges svar på lilla venedig i att ta dö på miljön. Uppsal är just nu på alla stadier i mina ögon, en stad i ett nötskall, väntar bara på den dag alla pratar om sveriges olika utbildningsplatser, om dom planerna att går i verk då är inte uppsala längre ens en student stad, vad gör ni då Uppsala??? Nu hoppas jag att Sverige inte är så dumma, men inget skulle förvåna mig i dessa tider.

Jag träffade en tjej 1998 som faktiskt var ifrån uppsala, en väldigt smart och skärpt tjej, hade tom en liten förälskelse...men tänkte mer på uppsala som stad trots att hon varnade mig flertal gånger att alddrig gå in i nöjes och kultur livet i uppsala för det är som att körra en ferrari i en vägg. Jag börjar snart undra om hon inte hade rätt, tack och lov då får man säga Alex du kanske hade rätt ändå ;)

10-4 over and peace out :)